Prostreno.cz

Potraviny, po kterých děti rychleji vyrostou

Pokud chcete, aby vaše děti rostly výš a výš, nabízejte jim ty nejlepší potraviny, díky kterým uvidíte úžasné výsledky. Budou nejen vysoké, ale i silné a zdravé!

Jako rodiče chceme, aby naše děti rostly a byly zdravé! Věděli jste, že to, čím krmíte své děti, hraje důležitou roli v jejich tělesném prospívání? Tyhle báječné potraviny jim pomohou v mnoha ohledech!

Vejce

Bílkoviny jsou živiny, které hrají největší roli při zvyšování výšky u dětí, takže se ujistěte, že i to vaše každý den nějaké to vajíčko sní. Kupříkladu omeleta či vařené vejce ke snídani je skvělý způsob, jak začít den a postarat se o dávku bílkovin.

Mléko

Mléko je napěchované vápníkem, který je skvělý pro růst kostí a jejich pevnost. Z tohoto důvodu podávejte svému potomkovi chutné pokrmy naplněné mlékem. Ostatně, i takový jogurt je fantastický zdroj vitaminu D a vápníku. Pokud vaše děti nejsou příznivci jogurtu, dejte jim sýr, který v sobě ukrývá bílkoviny, vápník i déčko.

Sójové boby

I sójové boby jsou báječné, neboť také obsahují bílkoviny, a zároveň se jedná o vegetariánský pokrm, který je mezi dětmi vítaný. Sójové boby zlepšují růst kostí a svalů.

Ovesné vločky

Ovesné vločky? Superpotravina s bílkovinami a nízkým obsahem tuků. V podstatě se jedná o jednu z nejzdravějších pochutin pro děti, která, když je konzumována pravidelně, přispívá k jejich růstu.

Špenát

I když špenát není nejoblíbenější potravinou, kterou by děti vyloženě milovaly, nelze mu upřít, že organismu těch nejmenších dodává sílu. Také poskytuje železo a vápník. Tyhle dvě živiny jsou nezbytné, aby se děti „táhly“.

Mrkev

Mrkev je bohatá na vitamin A, který pomáhá při syntéze bílkovin v těle. Syrové mrkve mají nejvyšší obsah tohoto vitaminu, takže je přidávejte do salátů, nebo své děti veďte k pití čerstvé mrkvové šťávy. A sledujte, jak rychle rostou!

Ovoce

Ovoce, jež je bohaté na vitamin A, jako je mango, nebo třeba meloun a broskve, posiluje kosti a přispívá k podpoře tělesné výšky.

Celozrnné potraviny

Celozrnný chléb či těstoviny. Dávejte jim přednost před těmi klasickými, „světlými“! Jsou zdravější možností, poskytují vitamin B a železo. Obojí děti nutně potřebují.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat