Prostreno.cz

Pití ledových nápojů zhoršuje astma i trávení

Všichni víme, že pitný režim je pro tělo naprosto zásadní a vůbec se ho nevyplácí podceňovat. Důležitá je ale i teplota konzumovaných drinků! Proč vám studené občerstvení oslabí imunitu a znemožní správnou absorpci vitaminů a minerálů přijatých ze stravy?

Ačkoli astronomické léto nastane až 21. června, mnozí už dávno „oprášili“ kraťasy, pantofle, plavky a tílka. Taky aby ne, vždyť aktuální venkovní teploty opět trhají i letité rekordy! I vy se v tomhle počasí rádi osvěžíte něčím hodně studeným? Nic proti dobrému úmyslu zavlažit své útroby, nicméně vašemu zdraví to dvakrát neprospěje. V čem přesně je problém?

Narušené trávení? Ano, bohužel

Odborníci varují, že pití chladných drinků hodně zpomaluje a všeobecně narušuje proces trávení. Jak to? Vlivem jejich nízkých teplot se podle nich zmenšují cévy, což má na celý systém značně negativní vliv. Kvůli tomu nejsou správně absorbovány ani živiny obsažené v potravinách, takže si o nějakém kdovíjakém přijmu vitaminů a minerálů můžete nechat leda zdát.

Oslabená imunita. I s ní byste měli počítat

Nechcete, aby vás „skolil“ každý bacil, bakterie či choroboplodný zárodek? Pak byste se asi měli vzdát všech vychlazených tekutin, které na svou chvíli čekají v lednici. Již několik studií s průkaznými daty poukázalo na to, že pokud si takový mok dopřejete bezprostředně po jídle, v těle se začne tvořit nadbytek hlenu. To má za následek oslabení imunitního systému, čímž se stanete náchylnější k celé řadě banálních i vážných zdravotních komplikací. Nic moc vyhlídky…

Nemine vás ani zhoršení astmatu

Z průzkumu uskutečněného neziskovou organizací European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) jednoznačně vyplývá, že studená voda může zhoršit příznaky astmatu, přičemž přibližně 67 % jedinců na dně sklenky nalezne i nepříjemné bolesti hlavy či krku. Ani tohle není žádná hitparáda!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat