Prostreno.cz

Vzpruhou pro vlasy je domácí banánová maska

Banán je zdrojem živin a minerálů, a to nejenom pro tělo. Považujte ho za přírodní kondicionér, který pomáhá hydratovat vlasy. Po jeho použití se kštice krásně rozzáří. Co všechno musíte udělat? V podstatě skoro nic. Postačí sehnat si k banánu pár dalších běžných ingrediencí.

O banánu se říká, že podporuje růst vlasů a je schopen odstranit lupy. Co je na tom pravdy? Toto populární žluté ovoce patří k bohatým zdrojům draslíku, hořčíku, aminokyselin a různých vitaminů, jako jsou A, B a E. Jednou z klíčových živin přítomných v banánech je draslík, který podporuje růst vlasů a skutečně pomáhá při kontrole lupů. Draslík je dobrý nejen pro vlasy, ale i pro tělo. Působí jako skvělý kondicionér a je velmi užitečný při hydrataci kštice. Jak tohle všechno spojit dohromady? Pokud si připravíte banánový zábal, získáte měkké, lesklé a zdravé vlasy!

Hand made vlasová maska s tropickou vůní

Připravte si 1 či 2 banány (záleží na délce vlasů), 1 lžičku medu, 1 lžíci růžové vody, 2 až 3 lžíce kokosového mléka, 1 lžíci jogurtu a 2 lžičky panenského kokosového oleje. Banány nakrájejte na plátky a vložte je do misky. Pak přidejte kokosové mléko. Přísady dobře promíchejte a rozšťouchejte vidličkou, dokud nedosáhnete hladké struktury. Jakmile se dostanete do této fáze, obohaťte masku o panenský kokosový olej a růžovou vodu. Opět řádně vymíchejte a nakonec do ozdravné kúry začleňte ještě med a jogurt.

Jak často vlasy regenerovat?

Pomocí prstů tuto směs důkladně naneste na vlasy. Masku nechte působit asi 10 až 15 minut a následně ji opláchněte studenou nebo vlažnou vodou. Neaplikujte žádné vlasové sérum a ani vlasy nefoukejte horkým vzduchem, nechte je přirozeně uschnout. A jak tuto masku používat často? Ty nejlepší výsledky zaručí kúra aplikovaná třikrát měsíčně. Jakmile se kštice zlepší, četnost nanášení se pochopitelně dá snížit. V každém případě si buďte jistí, že tato přírodní vlasová maska zaručuje příjemný lesk a hebkost vlasů. Banán však udělá dobře i vaší pleti.

Kosmetická příprava na léto

Rozjasňující banánovou masku, tentokrát pleťovou, připravíte rozmačkáním půlky banánu s jednou lžící pomerančové šťávy a lžící medu. Důkladně směs promíchejte, naneste na pleť a nechte působit 15 minut. Opláchněte vlažnou vodou. Tato banánová pleťová maska se hodí pro všechny typy pleti, které působí unaveně a potřebují dodat jas a svěžest.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat