Prostreno.cz

Ovoce, které vám zdravě a levně rozjasní pleť

Když si myslíte, že máte po problému, najednou se na pleti objeví akné, šupinky či pigmentové skvrny. A co ten mdlý vzhled? Použijte ovoce, to obličeji dodá jiskru. Které je to nejlepší?

Špatný životní styl, prach a znečištěný vzduch se na pleti negativně podepisují. Dobrou zprávou je, že se pokožka dá rozjasnit a omladit, a to s pomocí ovoce. Které konzumovat a zároveň aplikovat na tvář?

Citron

Citron je přírodní bělidlo bohaté na vitamin C. Tenhle silný antioxidant vyplavuje toxiny a chrání pokožku před hyperpigmentací, takže pokud máte tmavé skvrny nebo jizvy po akné, lepšího parťáka nenajdete. Do sklenice vody přidejte šťávu z ½ citronu a 1 lžičku organického medu a ráno pijte na lačný žaludek. Pro mastnou pleť připravte tonikum z citronové šťávy s růžovou vodou. Nechte na obličeji 10 minut a poté opláchněte. Suchá pokožka zase ocení citronovou šťávu a kokosový olej.

Papája

Papája obsahuje vitaminy A, C, B, kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou a minerály, jako je měď, draslík a hořčík. Pochlubit se může také enzymy, které pomáhají předcházet poškození kůže volnými radikály a mají antibakteriální, protiplísňové a antivirové vlastnosti.

Konzumace papáje může pomoci zabránit zácpě, což je jeden z důvodů špatného zdraví kůže. Papájový peeling si můžete připravit smícháním kusu ovoce, citronové šťávy a růžové himálajské soli. Skvělá je i maska na pigmentové skvrny. Ta se skládá z rozmačkané papáje, citronové šťávy a ¼ lžičky. Nechte působit 10 minut, poté opláchněte. Pro suchou pleť se hodí papájová kaše s půl lžičkou mandlového oleje. Po 10 minutách otřete měkkým vlhkým hadříkem.

Avokádo

Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vlákninu a vitaminy E, A, C, K, B6, niacin, folát a kyselinu pantotenovou. Má antioxidační vlastnosti snižující oxidační poškození. Konzumace avokáda může podporovat zdravé stárnutí, protože je bohaté na lutein a zeaxanthin, jenž chrání pokožku před UV zářením. Zdravé tuky v avokádu udržují pružnost pleti, snižují zánět a urychlují hojení ran. Z těchto důvodů avokádo přidávejte do salátů i smoothie. Rozmačkané nanášejte na pleť a po deseti minutách smyjte.

Meloun

Červená, masitá, vodnatá, sladká a osvěžující struktura melounu je skvělá i pro vaši pokožku, zvláště pokud máte mastnou pleť náchylnou k akné. Meloun má dietní vlákninu, vodu, sacharidy, cukr, vitaminy C, A, B1 a B6, karotenoidy, flavonoidy a lykopen. Ten pomáhá při odstraňování volných kyslíkových radikálů a zabraňuje poškození kůže. Voda zase vyplavuje toxiny a zlepšuje pohyb střev. Proto pijte čerstvou melounovou šťávu každé ráno nebo večer. Meloun aplikujte na kůži a po 10 minutách opláchněte. Pro mastnou pleť smíchejte 3

polévkové lžíce šťávy melounu, 1 lžíci limetkové šťávy a 1 lžičku růžové vody. Po zaschnutí masky opláchněte studenou vodou. V případě suché pleti použijte 3 lžíce šťávy melounu, 1 lžíci limetkové šťávy, 1 lžičku medu a 1 lžičku aloe vera. Opláchněte po 10 minutách.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat