Prostreno.cz

Jaký vliv má cvičení a sport na vaši pleť

Znáte zlepšovák, který zabraňuje vráskám, předchází tvorbě akné, podporuje výrobu kolagenu, a ještě napomáhá regeneraci pokožky? My ano. Nemluvíme však o žádném krému, řeč je o pravidelném cvičení!

O tom, že fyzická aktivita pomáhá spalovat přebytečné kalorie a zlepšuje psychické rozpoložení, dnes pochybuje asi málokdo. Už jste ale slyšeli o tom, jak blahodárně sport působí na vizáž? Úplně bez nadsázky by se dalo říct, že cvičení je tou nejlepší „kosmetikou“, jakou si lze představit! A to hned z několika důvodů!

Důkladná očista, která je třeba

„Ať už běžíte, jedete na kole nebo zvedáte závaží v posilovně, zvyšuje se vám průtok krve. Tím se podpoří přeprava všech důležitých živin, oběhová tekutina také pomáhá odvést z těla přebytečný buněčný odpad. Představte si to jako efektivní čistění pleti, které však neprobíhá na povrchu, ale zevnitř,“ vysvětluje americká dermatoložka Ellen Marmur. No vida, pádný důvod, proč se trochu zapotit, nemyslíte? A pokud vás nepřesvědčilo tohle, jako motivace poslouží následující řádky.

Akné či vrásky? To jde mimo vás

„Pokud jde o nesporné výhody cvičení, nepochybně k nim patří to, že bez ohledu na provozovanou činnost dochází ke snižování úrovně stresového hormonu kortizolu. Když ho máte v systému příliš, tvoří se více kožního mazu, což vede k rozvoji akné,“ připouští další dermatoložka, tentokrát Noëlle S. Sherber, která vede soukromou praxi v americkém Washingtonu. Specialistka poukazuje i na fakt, že sport podporuje přirozenou výrobu kolagenu. Tato bílkovina zachovává pružnost a elasticitu kůže, zatímco všemi silami bojuje proti vráskám. Takže ano, chcete-li si zachovat delší mládí, vklouzněte do tepláků co možná nejčastěji!

Záruka regenerace. Té není nikdy dost

Již mnoho a mnoho studií prokázalo, že fyzická aktivita do značné míry zkvalitňuje noční odpočinek, s nímž má potíže stále více jedinců. Jak to souvisí s vaším vzhledem? Většina expertů se shoduje v tom, že regenerace kožních buněk je ve fázi hlubokého spánku takřka dvojnásobná, což se na kvalitě pokožky samozřejmě co nevidět projeví. Takže, jaký plán máte na odpoledne právě vy? Také se půjdete potit a mládnout při jednom?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat