Prostreno.cz

Jablečný ocet zatočí s migrénou jednou provždy

Zapomeňte na prášek z lékárny? Na bolehlav, který se vás snaží vyřadit z provozu, zabere i hrst lahodných oříšků nebo pampeliškový čaj. Ten vaše tělo navíc zásobí poctivou dávkou antioxidantů!

Migréna je chronické onemocnění, které ničí život přibližně jednomu milionu našinců. Tedy alespoň tak to sdělují lékařské statistiky. Mimochodem, z nich také vyplývá, že palčivá bolest hlavy, jež zpravidla přetrvává od 2 do 72 hodin, postihuje třikrát častěji ženy než muže. Víte o tom své?

Experti za obvyklé spouštěče považují genetiku, kolísající hladinu hormonů nebo stres. Častými pachateli prý bývají také meteorologické vlivy, nedostatek i nadbytek spánku, kouření, alkohol, únava či přílišná fyzická zátěž. Jaká první pomoc se v takové krizové situaci nabízí? Kromě farmaceutických medikamentů máte k dispozici i tyto přírodní prostředky. Využijete je?

Mandle jako křupavá léčba

Že mandle jsou tučné a způsobují nadváhu? Ano, říká se to, nicméně americká studie publikovaná v časopise zaměřeném na obezitu naznačuje, že jejich pravidelní konzumenti naopak vykazují nižší index tělesné hmotnosti. Takže se jim rozhodně nebraňte! Plody mandloně vám přijdou k duhu i jinak, neboť patří mezi bohaté zdroje salicinu. Jde o látku s chemickým složením hodně podobným aspirinu, což znamená, že působí proti bolesti všeho druhu.

Ani jablečný ocet vás nenechá ve štychu

Tento druh octa je v lidové medicíně vychvalovaný zejména pro vysoký obsah draslíku. Ovšem i další přítomné stopové prvky stojí za zmínku, jmenovitě se jedná o fosfor, chlor, sodík, hořčík, vápník a křemík. Kromě toho, že vás tenhle poklad učiní odolnějšími proti virózám, zmírní také příznaky otravné alergie a přispěje k léčbě migrény. Nalijte zhruba čtvrt šálku do větší nádoby a přidejte horkou vodu. Když si následně zakryjete hlavu ručníkem a budete inhalovat „jablečnou páru“, úleva se dostaví co nevidět.

Pampeliška. Ta vás nezklame

Mnohdy opomíjená pampeliška se může pochlubit vskutku zajímavým nutričním profilem. Pokud si z ní připravíte čaj, nápoj vás obohatí o celou řadu antioxidantů. Načerpáte z něj i požehnané množství vlákniny a širokou škálu vitaminů i minerálů, a to včetně železa. Právě jeho nedostatek bývá často spojován s palčivými bolestmi hlavy. Doplníte tedy jeho úrovně prostřednictvím tekutého životabudiče, čímž nad nenáviděným nešvarem elegantně vyzrajete?

Zdroj: www.howtodoit.com, www,medicalnewstoday.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat