Prostreno.cz

Zkuste na kila navíc vyzrát podle rad psychologů

Vyzkoušeli už jste v životě několik druhů speciálních diet a stále žádná nepřinesla kyžeý výsledek? Možná je na čase zaměřit se na svoje myšlení. Trvalá ztráta hmotnosti totiž nezačíná nikde jinde, než ve vaší hlavě! Co radí odborníci?

Hltáte veškeré informace o efektivním hubnutí, ale nadbytečná kila se vás stále drží, anebo se vždycky vrátí zpět? Vyzkoušejte rady a tipy předních psychologů! Než začnete složitě sestavovat nový jídelníček a kupovat drahé permanentky do fitness centra, zkuste se nejprve zastavit a celou vaši výzvu si dopředu promyslet!

Buďte upřímní sami k sobě

Celý týden přemýšlíte nad každým soustem a o víkendu skoro posnídáte kachnu se zelím? Pak přijde neděle a najednou se divíte, že ty dvě kila máte zpět? Buďte k sobě spravedliví a přiznejte si, že takto to nepůjde.

Vybírejte jídla intuitivně

Lidé, kteří dokázali dlouhodobě zhubnout, jsou takzvaní „intuitivní jedlíci“, kteří se naučili porozumět potřebám svého organismu. Funguje to tak, že například po náročném dni plném pracovních povinností, stresu a návštěvy posilovny volá tělo po vydatné večeři. Intuitivní jedlík ví, že dietní plán je sice dobrá věc, ale vyčerpané tělo si dnes žádá víc! Zkuste mu i vy naslouchat a dopřejte svému organismu palivo, které v danou chvíli vyžaduje.

Zhubněte díky hypnóze a relaxaci

Odpočinek a relaxace jsou důležitou součástí hubnoucího procesu. Využít můžete například hypnoterapii, hlubokou relaxaci a schopnost sugesce. Nikdo neovládá vaši mysle lépe, než vy sami! Najděte si čas a tiché a klidné místo, kde vás nebude nikdo rušit. Zaujměte pohodlnou polohu, zavřete oči a zhluboka dýchejte.

Nyní si začněte představovat například svůj další den. Po práci jdete na procházku, usmíváte se, dýcháte čerstvý vzduch, cítíte se uvolněně a pohyb vám dělá dobře. Díváte se sami na sebe jako na krásnou bytost a vidíte se tak, jak byste chtěli, aby vaše postava vypadala. Tedy hubenější! Fantazie se meze nekladou a představovat si můžete prakticky cokoli, co vám pomůže k cestě za štíhlou postavou.

Nebuďte emocionální jedlík!

Často se stává, že se uchylujete ke zbytečnému a nezdravému jídlu právě v období emocionální nerovnováhy. Každý člověk je jiný. Někdo například zajídá smutek sladkými dorty, jiný do sebe v období plném stresu nedostane ani sousto. Pokud na sobě pozorujete některou z těchto změn, začněte si psát deník, ve kterém zaznamenáte vaše nálady i zkonzumované jídlo.

Dáváte si pomyslnou cílovou rovinku

„Chci být krásná ve svatebních šatech, chci zhubnout po porodu, potřebuji shodit do června, chci zhubnout do dovolené“, to je jen malý výčet cílů, které si často sami nastavíte. Jenže co pak? Je po svatbě, dovolené a vy se opět vrátíte do zajetých kolejí, které neprospívají vaší linii a kila se vracejí. Nenastavujte si v hlavě tyto limity, zbytečně vás vrátí na začátek. Pokud bez vizí nemůžete být, posouvejte je dál a dál a vymýšlejte si nové a nové mety.

Zdroj: názor autora - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat