Prostreno.cz

Potraviny pro snížení nebezpečného množství kyseliny močové v těle

Jste konzumentem jablek, brusinek a citronů? To je velmi dobře. Tohle svaté trio přispívá k redukci látky, jejíž nadbytek v organismu hraje do karet nemoci, která jako první zasahuje palec u nohy, odkud se nebezpečně rozšiřuje dál!

Z lékařských statistik bohužel vyplývá, že dnou, což je specifický druh artrózy, trpí stále více lidí. Za nejčastější příčinu tohoto onemocnění odborníci označují kyselinu močovou. To je ve vodě špatně rozpustná látka, která při zvýšené koncentraci vytváří jakési krystalky, jež se usazují v kloubech. Hodně tomu nahrává nevhodná strava, velká fyzická zátěž, chronický stres, užívání některých léků nebo nadváha. Jak úroveň kyseliny močové zase snížit? S takovou výzvou by vám mohlo pomoci hned několik potravin.

Jablka, ty snad nikdy nezklamou

Není žádným tajemstvím, že šťavnaté dary jabloně prospívají trávení a urychlují hubnutí, zatímco se podílí na detoxikaci organismu od škodlivých látek. Byla by ale chyba myslet si, že tím jsou jejich pozitiva vyčerpána. Kulaté plody totiž obsahují významný podíl kyseliny jablečné, která pomáhá neutralizovat kyselinu močovou kolující v krevním oběhu. Tak ať ani sousto nepřijde nazmar!

Schopnosti brusinek také nepřijdou vniveč

Máte tyto „červené borůvky“ úzce spjaté s jistými urologickými obtížemi? Nenechte se zmást, brusinky bojují na více frontách. Díky neskromnému množství rostlinných barviv antokyanů a vitaminu C mohou pomoci vyřešit problém, jemuž je věnován tento článek. Sluší se dodat, že zároveň platí za preventivní prostředek proti rakovině, posilují zubní sklovinu a zachovávají bezproblémové zažívání.

Limetky a citrony. I ty svedou divy

Že jsou kyselé plody dobré jenom do čaje, když je člověk nachlazený? Ale jděte. Možná nemáte ani tušení o tom, že jejich blahodárná šťáva funguje jako báječný zdroj kyseliny citronové. Co je na ní tak zvláštního? Funguje jako spolehlivé „rozpouštědlo“ látky, jež způsobuje výše jmenované onemocnění. Přesně z tohoto důvodu není vůbec od věci „užívat“ ji pravidelně, třeba jako součást osvěžujícího drinku.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9459802/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat