Prostreno.cz

Esenciální oleje na strie, které vám pomohou

Už teď se děsíte okamžiku, kdy se u vody ukážete v plavkách, čímž odhalíte strie, za které se trochu stydíte? Nestresujte se zbytečně a raději vyzkoušejte schopnosti esenciální levandule, citronu nebo růže!

Prudké váhové výkyvy, těhotenství, abnormality v tvorbě kolagenu, hormonální změny i rychlý nárůst svalové hmoty to všechno klade na pružnost pokožky zvýšené nároky. Výsledkem pak bývají trhliny ve vazivové vrstvě kůže, jež se objevují na prsou, stehnech, zadních partiích či dolní části břicha. I vy máte se striemi co dočinění, což vám hodně snižuje sebevědomí? Zkuste je zneviditelnit pomocí esenciálních olejů. Konkrétně tyhle jsou k tomu jako stvořené!

Levandule je sázkou na jistotu

Pravlastí levandule lékařské je Persie, odkud se rozšířila do Řecka i Římské říše. Původně sloužila k provonění vody v městských a soukromých lázních, postupem času ji však lidé začali používat i k léčebným a kosmetickým účelům. Proč se tedy neinspirovat? Ostatně, i moderní věda naznačuje, že složky obsažené v esenciálním levandulovém zachránci urychlují hojení ran a zlepšují vzhled jizev, tudíž jsou vítanou první pomocí. Zřeďte tedy pět jeho kapek s jednou polévkovou lžící nosného oleje, třeba kokosového, mandlového nebo olivového. Získaným „pomazáním“ si pravidelně masírujte zasažené oblasti, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

I citron přidá ruku k dílu

Že se citron považuje za spolehlivý bělicí přípravek, to vás asi nepřekvapí. Už jste ale slyšeli o tom, že je účinnou zbraní proti striím? Je to proto, že bojuje proti volným radikálům, zatímco stimuluje tvorbu kolagenu a přispívá k regeneraci. Pokud se ptáte, jak tenhle vonný zlepšovák využít ve svůj prospěch, postup je stejný, jako v předchozím případě. A obdobný manuál platí pro dalšího tekutého spasitele.

Také růže představuje možné řešení

Růže? No jistě! I tento olej se vyplatí mít po ruce. A nejen proto, že tak báječně voní! Nedávná americká studie, jež byla zveřejněná v magazínu zaměřeném na dermatologii, prokázala, že jeho jedinečné složení napomáhá hydrataci i produkci keratinocytů. Tyto buňky tvoří až 90 % nejsvrchnější vrstvy kůže, přičemž se podílejí na buněčné obnově. Co z toho plyne? To je přece zřejmé, růžová kúra vám se zmíněnou patálií pomůže!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat