Prostreno.cz

Co jíst a pít, pokud chcete nakopnout spalování

Do prázdnin a koupání už moc času nezbývá. Máte tělo svých snů? Pokud ne, ihned do své stravy zařaďte nápoje a potraviny, které podle fitness koučů zaručeně probudí váš metabolismus. S pomocí jakých zázraků podpoříte hubnutí i navýšení energie?

Cítíte únavu a zoufáte si nad svými křivkami? Možná máte pomalý metabolismus, který se ve stavu „spánku“ bohužel postará i o to, že ručička na váze bude dál ukazovat spíš na pravou stranu. Nenechte ho, aby nad vámi vyhrál! Stačí, když začnete konzumovat správné potraviny a nápoje. Kila půjdou dolů.

Zelený čaj

Zelený čaj zůstává nezpochybnitelným vítězem v kategorii nejlepších nápojů s přirozeným úbytkem hmotnosti. Katechiny v zeleném čaji, epikatechiny a antioxidanty pomáhají zachytit škodlivé kyslíkové radikály a zabraňují oxidačnímu poškození buněk, DNA a buněčných funkcí. Když připravíte zelený čaj správným způsobem, antioxidanty ochrání buňky, které udrží váš metabolismus v chodu. Proto pijte 34 šálky zeleného čaje denně. Podpoříte hubnutí i navýšení energie. Vhodná je však i obyčejná voda a čaj maté.

Potraviny bohaté na bílkoviny

Potraviny bohaté na bílkoviny, jako je libové maso, tedy kuřecí prsa, ryby, mušle a podobně, jsou naprosto báječné. Stejně jako luštěniny a fazole, tofu, houby a sója. Všichni jmenovaní zlepšují metabolismus. Udržují hlad pod kontrolou a zabraňují konzumaci velkého množství jídla, zejména toho nezdravého, kvůli kterému tělo ukládá tuk. (Můžete také užívat proteinové prášky.) Obecně platí, že je vhodné přijímat aspoň 0,8 gramu proteinu na kilogram tělesné hmotnosti – každý den.

Chilli

Věřte tomu nebo ne, i chilli je pro hubnutí skvělé. Vědci zjistili, že urychluje rychlost metabolismu, zvyšuje termogenezi (generování tepla v těle) a stará se o větší výdaje na energii. To všechno má na svědomí kapsaicin, jenž zároveň reguluje hladinu inzulínu.

Semena pískavice

Odborný magazín Journal of Biomedicine and Biotechnology zveřejnil studii prováděnou na obézních potkanech. Extrakt ze semen pískavice řeckého sena pomohl zlepšit metabolismus snížením tukové tkáně v těle a zvýšením trávicích enzymů, antioxidantů, hladin glukózy v krvi a citlivosti na inzulín. Semena pískavice můžete přidat do jídla nebo vody. Během několika týdnů si všimnete skvělých výsledků.

Brokolice

Brokolice coby svěží zelená zelenina má nespočet přínosů pro zdraví. Je napěchována dietní vlákninou, vitaminy, minerálními látkami, bílkovinami a fytonutrienty, které pomáhají v boji proti různým typům rakoviny a metabolickým syndromům. Vědci zjistili, že extrakt z brokolice může pomoci snížit hladinu cukru v krvi a nakopnout metabolismus. A na do dalšího fitness kouči nedají dopustit? Při redukci váhy u nich vede skořice, čočka, celá vejce a jablečný ocet.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat