Prostreno.cz

Špatné návyky, kterými si zvětšujete póry

Jásáte nad předpovědí počasí, protože meteorologové slibují slunečno, které přeje vašemu zbožňovanému opalování? Pokud si navíc dopřáváte tučná jídla i sladkosti, zatímco používáte nevhodnou kosmetiku, je jasné, proč vaše póry nepatří k nejmenším!

Problém zvaný rozšířené póry. Dostihl i vás? Protože je tento nešvar úzce spojený s přirozeným stárnutím, vyhnout se mu bohužel nelze. Tedy alespoň podle názoru odborníků, kteří však připouštějí, že tvorbu zmíněné patálie mnohdy pořádně urychlujeme i vlastní vinou. Jaké návyky póry zbytečně zvětšují? Pojďme si na ně posvítit!

Špatná péče jako kámen úrazu

Máte mastnou kůži, ale mažete se sadou přípravků na pokožku normální či suchou? No dobře, byla sice ve slevě, nicméně o dobrou koupi se ve vašem případě nejedná. Specialisté varují, že nevhodná kosmetika může způsobit celou řadu nepříjemností, a to včetně zvětšených pórů. Je to proto, že každý výrobek obsahuje určité aktivní látky, přičemž má také různé účinky. Pokud zvolíte naprosto nevyhovující produkt, může vás zbytečně dráždit či jen prohloubit stávající obtíže. Tak pozor na to!

Tučná jídla a sladkosti? Předzvěst katastrofy

A teď ruku na srdce, nedalo by se ve vašem jídelníčku něco zlepšit? Pokud často hřešíte potravinami, které by tuk a cukry mohly rozdávat, nedivte se, že s pohledem do zrcadla nejste nijak zvlášť spokojení. Obohaťte stravu o zdroje vitaminů A, C a E, a nezapomínejte ani na přírodní zprostředkovatele antioxidantů, jež neutralizují volné radikály. Na nákupní seznam si tedy připište obilné klíčky, ořechy, mandle, sóju, olivový olej, sušené borůvky, papriky, rajčata, avokádo a špenát.

„Nadměrný příjem sacharidů a tuků nesouvisí jen s nadváhou, ale i negativními změnami vizáže. Nevyhnutelným výsledkem je pak tvorba vrásek, stejně jako vznik tmavých kruhů pod očima i rozšířených pórů,“ připouští americká dermatoložka Susan Stuart, jež na zdravé stravování klade velký důraz.

Opalování. I z něj kouká malér

Tak jasně, že „chytání bronzu“ je příjemná záležitost. Hřejivé sluneční paprsky jsou také zdrojem potřebného vitaminu D, který zlepšuje náladu a snižuje riziko osteoporózy. Ovšem nespornou pravdou že, je opalování má i svou temnou stránku, o níž možná nechcete slyšet. Podle expertů je totiž nejčastější příčinou nejen „kosmetických a kožních katastrof“, ale i předčasného stárnutí. Čím více se ultrafialovému záření budete vystavovat, tím samozřejmě hůře.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat