Prostreno.cz

Jednoduché změny, díky kterým opravdu zhubnete

Trávíte hodně času na sociálních sítích? Máte doma i potraviny, které do dietního jídelníčku rozhodně nepatří? Pak se nedivte, že se vaše váha odmítá pohnout směrem dolů. A proč je dobré zaplnit ledničku?

Ať děláte, co děláte, shodit ta nadbytečná kila se vám prostě nedaří? Přestože máte velkou chuť se na všechno jednoduše vykašlat, ještě se nevzdávejte. Zkuste udělat malé změny ve svém životním stylu, svede to divy! Tedy alespoň podle odborníků, kteří pro vás mají pár rad. Co je třeba udělat?

Revize domácích zásob. To je nutnost

Co oči nevidí, to srdce nebolí? V tomhle známém úsloví je kus dietní pravdy. Vnímá to tak i americký expert na stravovací návyky a autor knih o hubnutí Brian Wansink. Ten na základě svého vlastního průzkumu zjistil, že když má doma člověk nezdravé potraviny, nejenže neshodí ani deko, ale za rok přibere v průměru o necelé čtyři kilogramy. Zbavte se tedy smažených brambůrek a všech podobných laskomin, které by vás po večerech mohly zbytečně lákat. Jmenovaný specialista tvrdí, že i malý úklid ve spíži dokáže při redukci váhy hodně pomoci.

Omezte sociální sítě. Radikálně

Kdo dnes nemá založený profil na sociální síti, ten jako by snad ani neexistoval. A co vy, také si rádi „zasurfujete“ v těchto on-line vodách? To je možná ten důvod, proč stále nedopnete své oblíbené kalhoty.

„Pokud vaši přátelé a známí neustále sdílejí nové recepty a fotografie uvařených jídel, jejich příspěvky mohou být viníkem vaší nadváhy. Ještě jste si nevšimli, že když se na ně díváte a komentujete je, vždycky dostanete hlad? A teď si spočítejte, kolik času na sociálních sítích trávíte,“ dává téma k zamyšlení americká lékařka se specializací na obezitu Sandra Hassine. Něco na tom asi bude, nemyslíte?

Zaplňte ledničku. Alespoň z poloviny

Co vám při shazování kil ještě brání v úspěchu? To, že když se podíváte do ledničky, zeje prázdnotou. Tedy alespoň podle výše zmíněné odbornice, která je toho názoru, že právě tohle vás přinutí objednat si něco nezdravého, a to ještě s donáškou. Jako preventivní opatření se jeví nákup ovoce a zeleniny, libového masa, ryb, obilovin, mléčných výrobků, ořechů a celozrnných produktů, abyste neměli tendence shánět se po potravě v rychlém občerstvení.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat