Prostreno.cz

Oplachování obličeje jablečným octem prospívá pleti

Méně vrásek i nevzhledných pupínků? Zmenšení pórů, které na vaší pokožce moc parády nenadělají? Ano, tohle ocet z jablek dokáže levou zadní. Pomůže vám ale i v případě ekzémů nebo odlupující se kůže!

Dbáte o svůj zevnějšek? Pokud je vaše odpověď kladná, s největší pravděpodobností doma máte celý arzenál čisticích přípravků, omlazujících krémů a dalších pečujících zlepšováků, které mají v popisu práce zlepšovat kvalitu pokožky. Jenže co když podstatnou část téhle výbavy nahradíte „obyčejným“ jablečným octem? Pak se dočkáte těchto skvělých výhod!

Sbohem, nenáviděné akné

Máte co dočinění s rudými pupínky, které se vždy objevují v nejméně vhodných chvílích? Pak je pro vás ocet získávaný ze šťavnatých plodů jasnou volbou. Jeho síla vězí v tom, že dokáže efektivně zničit bakterie, odstranit přebytečný maz a zároveň vyrovnat pH pokožky. Smíchejte ho tedy s vodou, a to v poměru 1 : 3. Roztok naneste na problematická místa a zhruba po deseti minutách působení ho smyjte. Nutno podotknout, že je vhodný ke každodennímu použití.

Konec rozšířeným pórům? Jasně

Co si budeme namlouvat, tenhle nešvar rozhodně nepatří k vítaným estetickým ozdobám. Jak proti němu zabojovat? Použijte kuchyňské ochucovadlo, které je běžnou součástí kuchyně! Budete-li postupovat jako v předchozím případě, přičemž ho na zasažené oblasti aplikujete každý večer i ráno, výrazných změn k lepšímu se dočkáte co nevidět. Vsadíte se?

Suchá a odlupující se kůže? Minulost

Jste-li z kosmetických předností jablečného octa příjemně překvapení, věřte, že je také spolehlivým prostředkem na odlupující se kůži, která vás dohání k šílenství. Manuál už bezpečně znáte, zbývá jen podotknout, že ve finále je třeba ošetřit tvář běžným hydratačním krémem.

Lepší kvalita a méně vrásek? Samozřejmě

Díky tomu, že „jablečňák“ obsahuje skutečně širokou škálu vitaminů, minerálů a dalších cenných sloučenin, vyrovnává pH pokožky, hloubkově ji vyživuje a bojuje proti vráskám. Rovněž odstraňuje odumřelé kožní buňky i nečistoty, napomáhá regeneraci a přispívá k léčbě ekzémů. Zní to jako něco, co byste určitě měli vyzkoušet?

Zdroj: www.everydayhealth.com, www.healthonline.com, www.wellandgood.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat