Prostreno.cz

Zbavte se nevzhledné celulitidy jednou provždy

Pomerančová kůže není zrovna tím, čím se chce žena v plavkách chlubit. Taky se jí snažíte zbavit, ale už vám došly nápady? Tenhle nešvar nesnáší cvičení, ale také ricinový olej, který stimuluje činnost lymfatické systému!

S přibývajícím věkem se v těle hromadí tuk, což přispívá k pomerančové kůži. Není to však dogma, dolíčky mají i miminka a lidé, kteří sportují. Ti, kdo ošklivé malé hrudky nesnesou, vymýšlejí různé způsoby, jak proti nim bojovat. Možná byste to neřekli, ale jednou z možností je aplikace ricinového oleje, jenž se získává lisováním ze semen skočce obecného.

Právě on má blahodárné účinky na pokožku, což věděli již naši předkové, kteří jej využívali k hojení kožních onemocnění a ke zlepšení zdraví pokožky. Výčet jeho schopností je skutečně působivý.

Zázrak z lékáren i drogerií

Ricinový olej pomáhá zvýšit funkčnost lymfatického systému, zásadní roli hraje i při odstraňování přebytečné tekutiny z těla a likvidaci odpadu. Kromě toho se podílí na přenosu živin, kyslíku a hormonů do buněk. Už tohle samo o sobě je důvodem k jeho použití, neboť nedostatečný lymfatický systém vede k hromadění tekutin v těle a rozvoji celulitidy. A jak by se s ním mělo zacházet?

Tento druh oleje lze použít na části těla, jako jsou boky, stehna a pas, tedy oblasti, které patří k těm nejčastěji postiženým. Olej stačí mírně zahřát, nanést na pokožku a poté jej do ní vmasírovat (10 až 15 minut). Někteří lidé ho pro zvýšení účinku a příjemnější vůni míchají s éterickými oleji. Osvědčuje se například levandule či citrusy. Doopravdy jen tohle stačí?

Faktory urychlující výsledky

Ricinový olej skutečně „“, jak na to, ovšem neumí čarovat. Hodně záleží na vaší trpělivosti a chuti masírovat dané oblasti – pravidelně. Odstranění celulitidy vyžaduje čas, rozhodně nečekejte výsledky přes jednu noc! K urychlení procesu je třeba sportovat a dát vale sedavému životnímu stylu.

Vhodné je zbavit se zpracovaných potravin, polotovarů a dobrot obsahujících rafinovaný cukr. Neméně důležitý je i pitný režim. Každý den vypijte několik sklenic čisté, neperlivé vody, omezte alkohol a nápoje sycené oxidem uhličitým. Ty mohou vést k hromadění tuku v těle. Lymfatický systém zároveň podpořte měkkými kartáči, jež odstraňují odumřelé kožní buňky. Dodržíte-li všechna tato pravidla, dočkáte se pevnějšího a hezčího těla.

Zdroj: www.womenshealthmag.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat