Prostreno.cz

Slaná voda nebo brusinkový džus: Co vše působí proti zánětu dásní

Co mají společného slaná voda, brusinkový džus nebo kokosový olej? Patří k domácím prostředkům, které se doporučují při zánětu dásní. Který z nich vyzkoušíte právě vy?

Zánět dásní? Stupeň závažnosti se liší od člověka k člověku. Pokud se však potýkáte s pokročilým stadiem periodontálního onemocnění, měli byste navštívit odborníka. Ale než se k němu dostanete, lze si trochu pomoci v pohodlí domova. Co na záněty dásní zabírá?

Peroxid vodíku

Peroxid vodíku je antibakteriální látka, která dokáže hluboko vyčistit a chránit vaše zuby, kterým také dodá přirozený lesk. Peroxid vodíku zároveň odstraní všechny špatné bakterie v ústech vedoucí k onemocnění dásní. A jak se používá? Do sklenice vlažné vody přidejte několik lžic 3 % roztoku. Tuto směs převalujte v ústech asi jednu minutu a poté ji vyplivněte. Následně použijte filtrovanou vodu. (Tento postup opakujte jednou týdně.)

Aloe vera

Různé vědecké práce potvrdily, že aloe vera se uplatňuje právě i při zánětu dásní. Jediné, co potřebujete, je 100% čistá šťáva. Tou pravidelně vyplachujte svá ústa (zhruba 30 sekund). Jako v předchozím případě na závěr použijte filtrovanou vodu. Takto opakujte dvakrát až třikrát denně. Jenom pozor, tato metoda pro vás není vhodná, pokud jste na aloe vera alergičtí.

Brusinkový džus

Brusinkový džus se často považuje za jeden z nejlepších domácích prostředků pro onemocnění dásní. A není divu. Je plná vitaminu C. Pití 100% čisté brusinkové šťávy, a to několikrát týdně, může pomoci udržet zánět dásní pod kontrolou. Bakterie nemají šanci! Asi jednu minutu ponechte tenhle zázrak ve svých ústech a následně ho vyplivněte. Léčebnou kúru podpořte i jeho konzumací.

Kokosový olej

Kokosový olej je zásobárnou kyseliny laurové, jež má silné protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Ve skutečnosti denní používání této oblíbené potraviny může významně snížit tvorbu zubního plaku a postup zánětu dásní. Kromě toho kokosový olej osvěží váš dech, zmírní bolesti hlavy a napětí, a ano, podpoří bělení zubů. A jak je to s postupem? Hned ráno vložte 2 lžičky organického kokosového oleje do úst. Převalujte jej zhruba 10 minut a opět vyplivněte. Vypláchněte ústa filtrovanou vodou a vyčistěte si zuby. (Vyvarujte se polykání oleje.)

Slaná voda

Ačkoli to vypadá jako opravdu jednoduchý domácí lék, výzkum ukazuje, že není radno ho podceňovat. Slaná voda totiž podporuje imunitní systém. To proto, že sůl je přírodní dezinfekční prostředek, který zároveň zmírňuje bolest, odstraňuje bakterie a eliminuje špatný dech. Tak na nic nečekejte a přidejte 3/4 čajové lžičky mořské soli do sklenice vlažné, filtrované vody. Dobře zamíchejte, nechte v ústech 20 až 30 sekund a vyplivněte. Opakujte dvakrát až třikrát denně, dokud se váš stav nezlepší.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat