Prostreno.cz

Oleje, které mírní bolest svalů nejen po cvičení

Zase máte namožené svaly, takže i menší schodiště vyjdete jen s velkými obtížemi? První pomoc vám poskytne esenciální máta, levandule nebo rozmarýn. Účinnost téhle vonné medicíny je okamžitá!

Máte fyzicky náročné zaměstnání? Nebo jste zapřisáhlý sportovec, který si ve svém volnu dá rád „do těla“? Buď jak buď, čas od času se může ozvat nepříjemné pnutí či bolest ve svalech, což vás ve vykonávání běžných denních činností dokáže hodně omezit. Tak samozřejmě, že jistým řešením mohou být speciální mastičky z lékárny, ovšem co si budeme povídat, jejich vyšší ceně v porovnání s malým balením není nakloněn každý. Takže, co s tím? Naordinujte si nějaký z těchto esenciálních olejů!

Máta peprná pomůže. A s ledovým klidem

Typicky vonící máta se k léčebným účelům využívá již celá staletí. Nedala na ni dopustit starověká japonská a čínská medicína, ovšem její stopy sahají až do egyptských pyramid. „Větrová“ rostlina v esenciální podobě ochlazuje, stimuluje krevní oběh a uvolňuje svaly, kterým poskytuje hojivý a regenerační dotek. Stačí smíchat několik jejích kapek s nosným olejem (například mandlovým, olivovým, kokosovým nebo jojobovým) a směs aplikovat na postižená místa. Ovšem stejná pravidla použití platí i pro další tekuté spasitele.

Levandule, malý velký zázrak

Tuto bylinku má mnoho lidí úzce spjatou se zaháněním nespavosti. Patříte k nim i vy? Možná vás překvapí, že tahle vonná „medicína“ je vřele doporučována pacientům s vyrážkami, ekzémy, akné i psoriázou, stejně jako těm, kteří trpí bolestivostí pohybového aparátu. Na seznam jejích ctností patří i to, že urychluje hojení ran, zabraňuje tvorbě jizev a zlepšuje kognitivní funkce. Ale ty hezké sny vám přivolá také…

Rozmarýn, voňavá spása

Obyčejně vyhlížející rozmarýn dokáže velké věci. Tlumí třeba příznaky stresu, přičemž napomáhá obnovit správné funkce pošramoceného zažívání. Pokud si ho pořídíte ve formě oleje, máte postaráno i o „prášek“ na protestující svaly, které vám dávají na vědomí, že je přetěžujete. Naznačují to závěry hned několika vědeckých studií, jež hlavní zásluhy připisují obsažené kyselině rozmarýnové. Zkusíte na vlastní kůži, jak rychle funguje?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat