Prostreno.cz

Šalvěj usnadní rozčesávání neposlušných vlasů a zbaví je šedin

Máte ve svých bylinkových zásobách i šalvěj? Jenom dobře. Určitě vás mile překvapí, že tahle kulinářská ingredience usnadňuje rozčesávání hřívy a zabraňuje tvorbě lupů. Ale může vás zbavit i nenáviděných šedin!

Pro mnoho lidí je šalvěj přísadou, která se díky nahořklé a lehce trpké chuti dokonale hodí k masu, popřípadě do nějaké omáčky. Patříte mezi ně i vy? Možná nemáte ani tušení o tom, jak zázračné má tato rostlina schopnosti. A to nejen léčebné!

Medikament, který se nezdá

Již mnoho a mnoho studií prokázalo, že zmíněný poklad za zahrádky působí dezinfekčně a protizánětlivě. Rovněž je známo, že usnadňuje odkašlávání a povzbuzuje srdce i nervy, zatímco prospívá žaludku, zatne tipec nadýmání a zmírňuje noční pocení. Uplatní se také při zánětech horních cest dýchacích nebo k utlumení tvorby mateřského mléka po odstavení dítěte. Nutno dodat, že blahodárně ovlivňuje i činnost pohlavních žláz a imunitní systém. Jako by toho už tak nebylo málo, rostlina, kterou už starověcí šamani při magických rituálech přidávali do svých tajemných lektvarů a vykuřovadel, udělá dobře i vlasům. To jste věděli?

Voňavá kosmetika, již si lze vypěstovat

Aromatická bylinka je v oblasti zkrášlování hodně cenným artiklem. Šampon ze šalvěje používaly už naše babičky a moc dobře věděly, proč to dělají. Tenhle zlepšovák totiž výrazně posiluje vlasová vlákna a napomáhá rozčesávání hřívy. Má také antimikrobiální účinky, předchází tvorbě lupů a urychluje růst, zatímco zabraňuje vypadávání koruny krásy. Bodem navíc je pak to, že vám pomůže v boji proti šedinám, které nepatří k vítaným estetickým ozdobám. Jak přesně s ním zacházet?

Zázrak za pár minut? Ano, přesně tak

Připravte si dvě lžíce sušené šalvěje a zalijte je horkou vodou. Po několika minutách čaj sceďte a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile bude teplota optimální, vmíchejte do tekutiny ¼ šálku jablečného octa. Tím je vaše práce u konce. Získaným prostředkem si oplachujte hlavu vždy po běžném mytí. Zápachu octa se bát nemusíte, jakmile kadeře vysušíte, nebude po něm ani památky. Pravidelné opakování této kúry přinese výsledky, o nichž se vám ani nesnilo.

Zdroj: www.dailycurlz.com/hair-benefits-of-sage/, www.blog.mapleholistics.com/blog/sage-oil-hair/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat