Prostreno.cz

Přírodní prostředky proti nadýmání, které vám rychle uleví

Zase se cítíte nafouklí jak balón? Ještě dřív, než sáhnete po nějaké tabletce, zkuste si naordinovat banán, fenyklový čaj nebo ozdravný nápoj z aloe vera. Rázem budete zachráněni!

Špatné stravovací návyky, alergie na určité potraviny, zácpa, premenstruační syndrom, úzkost nebo stres. Tohle všechno může způsobit nadýmání, které je velmi nepříjemné, obtěžující a otravné. Postihuje vás tahle svízel poměrně často? Nemusíte spoléhat jen na farmaceutické medikamenty z lékárny, vždyť první pomoc nabízí i matka příroda! Na jaké její triumfy můžete vsadit?

Fenyklový čaj, všestranný přítel

Již mnoho a mnoho studií prokázalo, že éterické oleje přítomné ve fenyklu usnadňují pohyb potravy v útrobách, a proto je konzumace tohoto zachránce ve formě bylinného čaje výborným domácím prostředkem proti výše zmíněné patálii. Dlužno dodat, že aromatický poklad je také schopen rázně uklidnit pocuchané nervy, zatímco milerád přispěje i ke snížení hladiny škodlivého cholesterolu. Proč tu léčbu nevzít ze širšího spektra?

Aloe vera, zelená pro zdraví i krásu

Většina má gel z rostliny aloe vera úzce spjatý s kosmetikou. Ostatně, divíte se? Prokazatelně totiž zpomaluje tvorbu vrásek, regeneruje kožní buňky a poskytuje pleti hloubkovou výživu. Souběžně zabraňuje tvorbě lupů, stimuluje růst a celkově zlepšuje kvalitu vlasů. Věděli jste, že aloe vera platí i za spolehlivou medicínu? Odborníci přísahají, že zastavuje pálení žáhy a zatne tipec všem břišním obtížím, na něž si jen vzpomenete. Rozmíchejte tedy čajovou lžičku blahodárného nektaru v šálku teplé vody a věřte, že vás postaví na nohy!

Banán. A to vážně

Je známéo, že pod žlutou slupkou tropického ovoce se skrývá nemalé množství draslíku, jež normalizuje krevní tlak, čímž napomáhá kondici celého kardiovaskulárního systému. Ovšem pozor, exotický drahokam nabízí i poctivou dávku vlákniny. Ta pozitivně zapůsobí na střeva, přičemž stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv. Přesně tímto způsobem podporuje nejen úbytek hmotnosti, ale i funkce celé trávicí soustavy, tudíž je efektivním řešením zácpy, průjmu, pocitu těžkosti, nadýmání i otravné nevolnosti.

Zdroj: eatthis.com, healthline.com





Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat