Prostreno.cz

Výhody z konzumace červených potravin

Brusinky, řepa nebo rajčata. Jak často se tyto suroviny objevují na vašem nákupním seznamu? Až zjistíte, co všechno dokážou se zdravím, uděláte si jejich pořádnou zásobu!

Červená jakožto jedna ze základních barev může symbolizovat mnohé. Co si v její souvislosti vybavíte vy? Možná srdce, lásku, hněv či nějaké varování. Nebo spíše krev, agresivitu, jistý politický režim nebo vodovodní kohoutek, z něhož teče horká voda? Buď jak buď, podle čínských tradic tento odstín evokuje pocity štěstí a blaženosti. Pro lékaře je zase zárukou zdraví, tedy alespoň pokud jde o červené potraviny. Co je na nich tak zvláštního?

Léčebné účinky širokého spektra

Podle amerických odborníků působících na Texaské univerzitě v Austinu se tyto plody mohou pochlubit vysokým podílem antioxidantů a cenných pigmentových molekul antokyanů. Díky tomu jejich konzumace výrazně snižuje riziko rakoviny, zatímco přispívá k odstranění volných radikálů i škodlivých toxinů. „Rudá strava“ je ovšem spojována také s redukcí cholesterolu, normalizací tlaku a značně omezenou pravděpodobností kardiovaskulárních chorob, stejně jako se silnější imunitou, útlumem bolestí kloubů a vylepšeným trávením. Tím se dostáváme k zásadní otázce. Jíte tyhle  přírodní dary tak často, jak byste měli?

Rajče jako lékař i elixír mládí

Rajská jablíčka kromě jiných živin doslova překypují i vitaminem A. Ten je důležitý pro ostré vidění, přičemž jeho optimalizované hladiny v těle zabraňují suchým očím a zánětům. Nelze nezmínit, že rajčata rovněž zpomalují biologický  proces stárnutí, prospívají pleti a poskytují prevenci před osteoporózou.

Červená řepa, doping pro štíhlé křivky

První záznamy o červené řepě jsou staré přibližně tři tisíce let a pocházejí z oblasti Babylonie. Tehdy byla tato kořenová zelenina hojně využívána jako zázračný lék, který ve značné míře přispívá k úspěšnému vyřešení mnoha komplikací. Stejný názor na věc má překvapivě i moderní věda. Experti rubínový poklad vnímají jako antidepresivum, zprostředkovatele energie a vytrvalosti,  ochránce před anémií i urychlovače hubnutí.

Brusinky, mocný medikament

Máte brusinky úzce spjaté s jistými urologickými obtížemi? Asi jako každý, nicméně uplatní se i při léčbě dny a příznivě ovlivňují zubní sklovinu. Vykazují také detoxikační schopnosti, čistí krev i ledviny, přičemž likvidují střevní parazity.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat