Prostreno.cz

Zvláštnosti dne svátku zamilovaných

Na svátek svatého Valentýna mají obchodníci žně. Tušíte ale, kolik se v tento den prodá květin nebo čokoládových bonbonů? Případně kolik párů se v tento den zasnoubí? Nahlédli jsme do veřejných statistik a nestačili jsme se divit.

Rekordní pusa

Na svatého Valentýna lze vyrazit na romantickou procházku nebo také trhnout světový rekord. To také napadlo jistý thajský pár, který pokořil rekord v nejdelším líbání. Líbat se vydržel neuvěřitelných 46 hodin a 9 sekund.

Bonboniéry v řádech milionů

V období okolo 14. února rapidně stoupá i prodej bonboniér a jiných sladkostí. Konkrétně čokoládových bonboniér se celosvětově prodá zhruba okolo čtyřiceti milionů kusů.

Masové zásnuby

Znáte romantičtější den v roce, než je právě 14. února? A když už je ta romantika všude kolem, proč se rovnou nezasnoubit? Podobně uvažuje každý rok přibližně 300 000 lidí.

Růžové opojení

Celkově prodej květin v období Valentýna stoupá až o 300 procent. Stejně tak ale před tímto svátkem stoupají i ceny květin. Pokud ale máme být konkrétnější, v tento den se prodá více než 110 milionů růží po celém světě.

Miliardový výtěžek

Češi ročně za dárky a aktivity spojené s oslavami tohoto romantického svátku zamilovaných utratí celkem 1,5 miliardy korun. To je velmi vysoká částka, když si uvědomíme, že jde o nákupy vztahující se k jedinému dni v roce.

Valentýnské početí

Stále častěji také přibývá párů, které touží po dítěti, které bude mít v rodném listě samé jedničky. Konkrétně tedy datum 11. 11. To není nic nesplnitelného, pokud se páru v období kolem 14. února skutečně podaří počít. Proto se s blížícím se termínem Valentýnu zvyšuje také prodej vitaminů, které mohou podporovat reprodukční funkce.

Žebříček oblíbených dárků a aktivit

Nejspíš vás nepřekvapí, že na prvním místě valentýnských dárků jsou jednoznačně květiny. Druhé místo patří čokoládě a cukrovinkám, třetí příčku zaujímají šperky. Na čtvrtém místě jsou valentýnské večeře a procházky, páté místo patří návštěvě kina, šestou příčku obsadily dary s erotickou tématikou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat