Prostreno.cz

Účinky rostliny Pueraria mirifica

Slyšeli jste už o rostlině zvané Pueraria mirifica? Pokud ne, my vám tento thajský zázrak představíme. Tyto nenápadné hnědé bobule jsou totiž doslova nabité léčivými účinky a slouží jako přírodní alternativa hormonální léčby.

Zázrak rostliny Pueraria mirifica nebo také kwao krua kao spočívá ve vysokém obsahu fytoestrogenu. Tato rostlinná látka má podobnou strukturu a biologickou aktivitu jako ženský hormon estrogen.

Zůstat navždy mladí

Sen o věčném mládí by se tak používáním rostliny Pueraria mirifica brzy mohl stát skutečností. Sušené kořeny používají v Thajsku již po tisíciletí a díky slibovanému omlazujícímu účinku si nyní získávají popularitu i v západním světě. Důvodem je jejich široké využití.

Jednoho dne to zastihne každou ženu – menopauza a její nepříjemné průvodní znaky jako jsou návaly horka, poruchy spánku a citová nerovnováha. Pro zmírnění jejího průběhu se používá hormonální léčba. Hormony dokážou pomoci, ale jejich dlouhodobé užívání přináší riziko. Zvyšuje se pravděpodobnost výskytu krevních sraženin, mozkové mrtvice nebo rakoviny prsu. Pueraria mirifica je pomoc na přírodní bázi. V mnoha dosud provedených studiích má tato bobulovina na průběh menopauzy blahodárné účinky. V jedné thajské studii z roku 2004 se snížily obtíže u testované skupiny v průběhu šesti měsíců v průměru o 42 procent.

Všestranný zázrak bez rizika?

Ale to není všechno. Kromě pozitivního vlivu při menopauze a viditelného omlazujícího účinku se blahodárné účinky připisují i při zvětšení libida, při potížích s pletí, zlepšují kvalitu vlasů a nehtů, pomáhají při hubnutí, působí proti osteoporóze nebo rakovině prsu.

Při delším používání má mít také příznivý účinek na zvětšení a vyplnění prsou. V internetové diskuzi se však účinky různí – někdo již za krátkou dobu poznal výraznou změnu, někdo nezaznamenal téměř žádný účinek. Nicméně výsledky studie zaměřené na zvětšení prsou ukazují, že 70 procent žen zaznamenalo výrazné zvětšení až 2,5 centimetru. Některé ženy označují rostlinu dokonce jako nebezpečnou – trpěly údajně pocity nevolnosti až zvracení, krvácely nebo se u nich vyskytly cysty.

Ačkoli jsou zkušenosti v internetových fórech různé, dosavadní studie žádné vedlejší účinky nepotvrdily. Nakonec vědci vycházejí z toho, že konzumace Puerarie mirifica by mohla mít podobná rizika jako hormonální léčba. Než se tedy rozhodnete pro koupi a užívání rostliny, poraďte se raději se svým lékařem.

Koupit lze různé přípravky obsahující kořen Puerarie mirifica – krémy, gely, oleje, prášky nebo mýdla a tabletky. Na českém trhu není tato bylina ještě příliš rozšířena, ale díky online obchodování ji můžete sehnat odkudkoli na světě. Dejte si jen pozor na věrohodnost obchodu a způsob placení.





Celkem 2 komentářů

Káji🙂
02.12.2022
Tusculum
27.08.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat