Prostreno.cz

Esenciální oleje tlumí bolesti kloubů

Zase vám rozbolavělý pohybový aparát brání ve vykonávání běžných denních povinností? Na nic nečekejte a naordinujte si mátovou, kadidlovou nebo jasmínovou léčbu!

Bolesti svalů a kloubů jsou velice nepříjemné, a co hůř, omezují schopnost volného pohybu. Že přesně s tímhle se teď potýkáte? Nezáleží na tom, zda je jejich strůjcem nadměrná fyzická zátěž či zdravotní komplikace, je třeba okamžitě jednat. Jenže kde hledat útěchu, když nejste příznivcem farmaceutických léčiv, jež nejsou zrovna nejlevnější? Pomocnou ruku mohou podat i esenciální oleje. Konkrétně tyhle slibují rychlý účinek!

Máta. Ta se neztratí

Za vítané řešení krizové situace se dá považovat oblíbená máta, jejíž stopy sahají až do egyptských pyramid. „Větrová“ rostlina v esenciální formě ochlazuje, stimuluje krevní oběh a uvolňuje svaly, kterým poskytuje hojivou a regenerační péči. Stačí ji smíchat s pár kapkami dalšího oleje, kupříkladu slunečnicového, mandlového nebo olivového. Vzniklým pomazáním si masírujte postižené končetiny a radujte se z úlevy, která vás nemine. Dlužno dodat, že aplikací této blahodárné směsi lze také potlačit otoky.  

Kadidlo? Také možnost

Kadidlo si drtivá většina lidí spojuje s kostelem a různými náboženskými obřady. Ovšem nenechte se zmást, tekutý produkt získávaný z této vonné pryskyřice, jenž byl ceněnou komoditou již před mnoha staletími, má široké pole působení. Už jste někdy slyšeli o tom, že tlumí bolesti a působí protizánětlivě? Právě proto je doporučovaným prostředkem na potíže s pohybovým aparátem. Postupujte tak, jako je popsáno výše, rázem budete jako rybičky.

Jasmín jako exotická záchrana

Jasmín pochází z Asie a bývá neodmyslitelnou součástí předních značek parfémů. To mu však na léčivých schopnostech nikterak neubírá! Dle názoru odborníků je účinnost jeho obsažených složek srovnatelná s běžně prodávanými medikamenty. Proč to tedy nezkusit na vlastní bolístky? Sluší se zmínit, že aroma této „medicíny“ zároveň příznivě ovlivňuje činnost mozku i psychické rozpoložení, takže vám poslouží dvojnásob.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat