Prostreno.cz

Účinné pleťové masky pod taktovkou domácích ingrediencí

Která žena netouží mít pleť jako samet, bez jediné vady na kráse? Na pultech obchodů je nepřeberné množství krémů a masek proti vráskám, rozšířeným pórům, na suchou pleť, na mastnou pleť, hydratační, dezinfekční… jenže které si vybrat? Kromě toho, že většina výrobků příliš dobrý výsledek nepřinese, stojí také nemalé peníze. Tak co to zkusit levněji, účinněji a v pohodlí domova? Nachystejte si vlastní kosmetické zázraky.

Medová maska

Med je jedním z nejlepších přírodních produktů, které můžete použít ke zkrášlení a výživě vaší pleti. Má schopnost přirozené hydratace a díky antiseptickým a hojivým účinkům může výrazně pomoci při potížích s akné nebo zanášejícími se póry. Dokáže také redukovat mastnotu pleti a rychle hojí zanícené ranky.

Pokud jde o výrobu medové pleťové masky, tady žádná alchymie probíhat nebude. Jednoduše popadněte sklenici medu, naneste větší množství na obličej a rty a nechte čtvrt hodiny působit. Pozor si dejte na okolí očí, odkud se med špatně smývá. Tuto partii je lepší vynechat. Poté masku smyjte teplou vodou. Díky jeho hydratačním účinkům není nutná následná aplikace dalšího krému. Nechte pleť volně dýchat.

Ovesný peeling

U medu ještě chvilku zůstaneme, pro tentokrát jej však doplníme o trochu ovesných vloček. Oves obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a dalších živin. Zklidňuje suchou a svědivou pokožku, a podobně jako med, zmírňuje projevy akné.

Oves rozemeleme na prášek a smícháme se dvěma lžícemi medu. Vytvoříme hustší směs, kterou můžeme použít jako jemný a účinný peeling nebo ji jen naneseme na obličej a necháme čtvrt hodiny působit.

Avokádový zázrak

Dalším skvělým pomocníkem při snaze regenerovat pokožku obličeje, je jednoznačně avokádo. Jeho vyživující a čisticí účinky jsou prokazatelné, a proto se k výrobě pleťové masky přímo nabízí. Kupte si zralejší plod, jehož dužina bude mít správnou, měkkou konzistenci, vydlabejte ji do misky a smíchejte se lžicí citronové šťávy. Pořádně promíchejte a aplikujte na celý obličej, případně i dekolt. Masku nechte působit deset minut a poté smyjte. Pro ještě dokonalejší efekt můžete na závěr opláchnout obličej výluhem z heřmánku nebo řepíku, který pleť osvěží a působí dezinfekčně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat