Prostreno.cz

Nespočet výhod konzumace kiwi

Kdy jste měli naposledy sladké kiwi? Ať už je to jakkoli dlouho, vůbec neškodí to zopakovat. Věděli jste, že každé jeho sousto omlazuje pokožku, posiluje imunitu, normalizuje krevní tlak a zlepšuje trávení?

Kiwi pochází z Číny a je plodem popínavé dřeviny rodu aktinidie. Ačkoli bývá menší velikosti, pod jeho slupkou se skrývají značné příčiny k jeho časté konzumaci. Zlákají tyhle i vás?

Silná imunita a krásná pokožka

Pokud si chcete posílit obranyschopnost a ještě vylepšit vizáž, neměli byste kiwi nechávat v obchodě bez povšimnutí. Platí totiž za neskromnou zásobárnu vitaminu C, kterého je v něm tolik, že pokryje celou denní doporučenou dávku. Ano, je to tak! Zmíněný vitamin nejenže zvyšuje odolnost organismu, ale napomáhá také tvorbě kolagenu, čímž vyhlazuje vrásky a zachovává pružnou a elastickou strukturu pokožky.

Ukázkový krevní tlak

Zmíněný cizokrajný dáreček přispívá také k normalizaci krevního tlaku, jelikož obsahuje draslík, který mimo jiné potlačuje účinky sodíku. Tím poskytuje prevenci před různými srdečními onemocněními a chrání celý kardiovaskulární systém.

První pomoc při zácpě

Závěry některých studií uvádějí, že ovoce charakteristického vzhledu má mírně projímavé vlastnosti, zatímco podporuje peristaltiku střev i správné zažívání obecně. Právě proto je doporučováno jedincům, kterým život ztrpčuje zácpa nebo další břišní lapálie. Není tohle lahodný medikament, který jste ke zmírnění svých obtíží tak dlouho hledali?

Bystrý zrak, kterému nic neunikne

Jmenovaný kousek exotiky, jemuž se někdy přezdívá čínský angrešt, rovněž nabízí v hojném množství fotochemikálii zvanou lutein. Ta podle odborníků snižuje riziko makulární degenerace o bezmála 40 procent. Jen na vysvětlenou, příčinou této vážné nemoci je poškození oční sítnice v místě nejostřejšího vidění.  

První pomoc při nespavosti

Věřili byste tomu, že kiwi funguje jako báječná ukolébavka? Tedy alespoň takhle to naznačují poznatky jisté studie publikované v magazínu Asia Pacific Journal Of Clinical Nutrition. Z těch vyplývá, že může být přínosné při léčbě spánkových poruch, neboť zlepšuje nástup i trvání nočního odpočinku.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat