Prostreno.cz

Zhubněte velice, a to díky paprice

Faktem, že je paprika zdravá a plná vitaminů, vás asi nepřekvapíme. Ale že vám pomůže s otravným tukem na břiše, je pro mnohé z vás určitě novinka! Povíme, jak je to možné, a navíc přidáme báječně osvěžující recept na horké letní dny právě z papriky.

No není to praktické, když naše oblíbená jídla jsou zároveň více než přátelská k naší postavě? Jako například perfektní jídlo na léto, a navíc velmi chutné – studená papriková polévka.

Proč po paprice hubneme

Červená paprika, kterou jsme také použili v našem receptu, je doslova požírač tuku. Proč? Paprika obsahuje velké množství vitaminu C, a sice 140 mg na 100 g, který pomáhá tělu s produkcí důležitého hormonu noradrenalinu. A právě noradrenalin je ten zázrak, který uvolňuje tuk v buňkách. Výsledkem tedy je, že naše tělo pro získání energie dokáže rychleji sáhnout po uloženém tuku. A proto tuk na břiše mizí! A pokud to ještě podpoříte cvičením, pak máte o vosí pas brzy postaráno.

Studená papriková polévka

Potřebujete:

  • 2 červené, 2 žluté a 1 zelenou papriku
  • 2 zralá rajčata
  • 1 cibule
  • 100 ml olivového oleje
  • 250 g řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce jablečného octa
  • špetka cukru
  • sůl
  • pepř
  • Tabasco
  • koriandr

Postup:

Papriky důkladně omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostky. Oloupejte cibuli a spolu s celerem také nakrájejte. Všechno smíchejte a uložte do chladu.

Oloupejte česnek a nakrájejte. Rajčata nakrájejte na malé kostičky a spolu s česnekem, octem, olivovým olejem a paprikovou směsí rozmixujte. Vzniklé pyré dochuťte pepřem, solí a špetkou cukru a přidejte trochu Tabasca. Nakonec postavte asi na hodinu do lednice.

Vychladlé pyré servírujte ve studených skleničkách ozdobené zeleninou a krutonky. Komu nevadí, může ozdobit i troškou koriandru.





Celkem 0 komentářů

Vložit můj recept

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat