Prostreno.cz

Přírodní zesvětlení nepřirozeně tmavých rtů

Někdy má i ten nejsložitější problém až banálně jednoduché řešení. A při zesvětlování rtů to platí dvojnásob! Vsadíte v tomto případě na citron, kurkumu s bílým jogurtem nebo raději starou dobrou okurku? Rozhodnutí je na vás.

Není pochyb o tom, že růžové a vláčné rty jsou důležitým atributem přitažlivého vzhledu. A to bez ohledu na pohlaví! Jenže co když se jejich zabarvení tak trochu vymyká normálu? Za nepřirozeným tmavším odstínem úst v drtivé většině případů stojí nadměrné opalování, alergie, používání nevhodné kosmetiky, kouření nebo hormonální nerovnováha. Tedy alespoň podle dermatologů, kteří tuhle svízel vnímají jako poměrně běžný kosmetický problém. Jak a čím se to dá zase napravit?

Jděte na to přes citron

Obyčejný citron má neobyčejné schopnosti, které se při zesvětlování pokožky uplatňují zcela běžně. Tak proč by rty měly být nějakou extra výjimkou? Buď je můžete ošetřovat vymačkanou šťávou, nebo  na čerstvý ukrojený plátek citronu nasypte ještě trochu cukru a jemně po nich přejíždějte. Tím se odloupnou poškozené a odumřelé svrchní buňky, čím se uvolní prostor těm novým a zdravým.

Kurkuma 

Možná je to k nevíře, ale slibné bělicí vlastnosti má i kurkuma. Toto vyhledávané koření bojuje proti nežádoucí pigmentaci více než spolehlivě. Jak ho využít v praxi? Úplně nejlépe uděláte, když ho promícháte s bílým jogurtem a přidáte ještě trochu medu. Získaná pasta vyřeší váš problém co nevidět. Mimochodem, dají se s ní vyzmizíkovat i tmavé kruhy pod očima. A jestli máte trable s akné, neváhejte ji aplikovat i na pupínky, které vás připravují o nervy.

Za pokus stojí i okurka

Salátovou okurku miluje nejen tělo a pokožka, ale i rty. Obsažené antioxidanty s oxidem křemičitým vybělí všechno, co je potřeba. Když už budete s touto salátovou zeleninou pracovat, myslete na to, že uklidňuje podrážděnou kůži, stimuluje produkci kolagenu a zpomaluje tvorbu vrásek. Rovněž zmenšuje rozšířené póry a snižuje otoky. Proč to zlepšování zevnějšku nevzít ze širší perspektivy…





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat