Prostreno.cz

Dopřejte svým nohám domácí pedikúru

Přestože posledních pár dnů nevypadá jako klasické léto, můžeme doufat, že se teploty zanedlouho ustálí, a my tak vytáhneme letní oděvy a obuv. Proto je teď ale potřeba věnovat zvýšenou kosmetickou péči našim nohám. Možná se však ještě necítíte dostatečně komfortně na to, abyste navštívili nejbližší kosmetický salon, nebo má vaše oblíbená pedikérka zarezervované termíny na dlouho dopředu. To ovšem není ani zdaleka nijak veliký problém. My vám totiž poradíme, jak si rychle a jednoduše dopřát domácí pedikúru.

Hydratační a zklidňující lázeň

Kosmetický rituál začněte pro své nohy zklidňující lázní. Vezměte si lavor s horkou vodou a vmíchejte do ní lžíci medu. Med výborně zvlhčuje kůži na chodidlech, a navíc má protizánětlivé účinky. Nohy v lázni máčejte alespoň patnáct minut anebo do té doby, než začne voda výrazně chladnout. Pomoci může i roztok horké vody a jedlé soli. Ta působí jako přírodní peeling a odstraňuje mrtvé buňky. Následně nohy pořádně osušte a zbavte se ztvrdlé kůže pomocí pemzy.

Dopřejte nohám výživu

Dokud je kůže na nohou změklá, doporučuje se použít hydratační krém. Vhodné jsou krémy obohacené o přírodní esenciální oleje, které pokožku hydratují a vitamin E, který napomáhá ulevit napjaté pokožce. Můžete také vyzkoušet noční zábaly, například z vazelíny a citronové šťávy. Smíchejte pár kapek citronové šťávy a jednu lžičku vazelíny. Nohy touto směsí namažte, nandejte si bavlněné ponožky a nechte působit přes noc.

Nehty jako ze škatulky

Poté přichází čas na nehty samotné. Ty nejprve zastřihněte kleštičkami na nehty a řádně je opilujte. U pilování nezapomeňte používat pilník jen jedním směrem, nikoli oběma. Nehty byste si tak akorát roztřepili a mohly by se poté dále lámat. Preferujete-li přírodní look nohou, nemusíte ani používat žádný bezbarvý lak, který se často odlupuje a dělá na nehtech nevzhledné mapy. Bohatě stačí, když použijete leštítko z přírodních materiálů, které vytvoří zahlazený lesklý povrch nehtů a chrání je proti vysychání a poškrábání. Černá strana leštítka odstraňuje nerovnosti a zabarvení, stimulační zelená strana z bavlny obnovuje barvu a bílá strana z hedvábí vykouzlí fantastický lesk, který vydrží až dva týdny.

Nehtové lůžko

Nezapomeňte věnovat péči ani nehtovému lůžku. Tomuto účelu poslouží speciální směs olejů z avokáda, oliv a mandlí. Avokádový olej změkčuje a zvláčňuje ztvrdlou kůži kolem nehtů, uklidňuje svědivou pokožku a působí protizánětlivě. Mandlový olej je poté bohatý na vitamin E, minerály a nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají při obnově a regeneraci pokožky a také slouží k jejímu zklidnění. Olivový olej urychluje léčení ranek a oděrek.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat