Prostreno.cz

Oblíbené metody na detoxikaci těla

Potřebuje vaše tělo detoxikovat? Máme pro vás pět nejoblíbenějších metod, jak si vyčistit organismus.

Někdo drží půst, někdo svoje tělo detoxikuje. Oba ale chtějí totéž – zbavit organismus jedů a vyrovnat následky špatné výživy a škodlivých vlivů okolního prostředí. Máme sice svoji vlastní policii – orgány jako játra, ledviny a kůže dokážou škodlivé látky z těla vyplavit, ale jakmile jsou přetížené, cítíme se unavení, vyčerpaní a jsme také náchylnější k různým onemocněním.

Když detoxikujeme tělo

Vědci zjistili, že během půstového období organismus odbourá okolo pěti procent škodlivých buněk, a zajistí tak místo pro nový buněčný materiál. Vyčistí se střeva a zlepší se stav kůže a díky odvodnění pojivové tkáně speciálně celulitida.

Jak zbavit tělo jedů

Existují různé způsoby detoxikačních kúr, díky kterým můžete zbavit tělo jedů. Většina z nich je postavena na tom, že člověk přijímá výhradně tekutiny. Pokud je povolená i pevná strava, pak je zpravidla pouze přírodní a bez úpravy. Tím se uleví zažívacímu traktu a střeva se tak mohou více soustředit na vylučování jedů a škodlivých látek.

Mayarská kúra – voda a mléko

Tato metoda spočívá v detoxikaci pomocí dělené stravy, pití čaje a vody. Zařazují se také procedury jako masáže a různá ošetření břicha. Ohledně délky trvání se doporučuje tělo detoxikovat minimálně 14 dní. Pro důkladnou očistu střev pijte každé ráno sklenici teplé vody s rozpuštěnou epsomskou solí.

Panchakarma – olej je základ

Detoxikace je založena na oleji – použijete ho jak při masáži, tak při klystýrech. Dále je povoleno pití čaje a bylinky. Dodržovat byste ji měli pro viditelné účinky opět minimálně dva týdny.

Master Cleanse – klasika z Hollywoodu

Organismus čistíte pomocí citronové šťávy a kajenského pepře, energii čerpáte zase z javorového sirupu. Téhle limonády se doporučuje pít šest až dvanáct sklenic denně. A k tomu ještě velké množství vody. Doba trvání kúry je závislá na vašem jazyku – pokud bude zase krásně růžový bez jakéhokoli povlaku, pak můžete přestat. Vychází to zhruba na deset až čtyřicet dní.

Terapie Thalasso – moře na dosah

Název Thalasso pochází z řečtiny – thalassa znamená moře, a označuje terapii, která čistí tělo pomocí látek obsažených v moři (například řasy, minerální látky a stopové prvky jako sodík nebo jod). Tradičně se tato kúra koná v nějakém centru u moře, ale ve zjednodušené formě ji můžete vyzkoušet i doma. Program spočívá kromě jiného z mořské vody – pitného režimu, bahenních koupelí a zábalů z řasy. Mořská sůl a takzvané algináty na sebe dokážou navázat škodlivé látky a následně je tak vyplavit z těla.

Detox jóga – pryč s nečistotou

Co je základní princip? Celkový prospěch jógy pro zdraví je dokázaný už dlouho. Ale některé pozice speciálně cílí na detoxikaci těla. Při nich je tělo tolik zakroucené a ohnuté, že „vymáčkne“ krev z vnitřních orgánů, zásobí je kyslíkem a vyplaví nečistoty.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat