Prostreno.cz

Účinná domácí epilační pasta z cukru

Epilace pomocí cukrové pasty je oblíbenou metodou, kterou využívá většina zkušených kosmetiček. Lze ji koupit už hotovou, ale zdaleka ne za takovou cenu, na jakou vás stejná pasta přijde, když si ji vyrobíte doma. Mnohdy s ještě lepším účinkem. Co všechno pro výrobu cukrové pasty budete potřebovat a jak při její výrobě postupovat vám poradíme v následujícím článku.

Připravte si

Pro výrobu epilační pasty budete potřebovat klasický bílý cukr, citronovou šťávu a vodu. Na jeden hrnek cukru připadají zhruba tři lžíce vody a jedna lžíce citronové šťávy. Pro začátek doporučujeme tvořit pastu z tohoto množství, aby se vám hmota pohodlně zpracovávala.

Postup

Než se pustíte do přípravy samotné hmoty, připravte si místo, na kterém ji budete zpracovávat. Ideální je hladká pracovní deska, skleněné krájecí prkénko nebo podobný, nesavý a hladký podklad. Když plochu důkladně vyčistíte, nalijte na ni vodu tak, aby vytvořila louži o průměru zhruba třicet centimetrů.

Teď se můžete vrhnout na přípravu cukrové hmoty. Všechny suroviny dejte do rendlíčku a začněte na mírném plamenu zahřívat. Suroviny se začnou tavit a vznikne průhledná tekutina. Tekutina v rendlíku musí pomalu probublávat, až začne měnit barvu. Cílem je vytvořit jantarově žlutou směs, ale tekutina se může rychle změnit v tmavý karamel. Proto si dejte pozor a nikam neodcházejte!

Když se nám podaří dosáhnout té správné barvy, tekutinu rychle vylijeme na namočenou pracovní plochu a vezmeme k ruce nůž nebo jiný, teplu odolný předmět. Tím poté podebíráme okraj směsi a kupíme ho zpět doprostřed. Takto postupujeme tak dlouho, dokud se pasta nepřestane roztékat do stran a nevytvoří pevnější hmotu.

Když hmota drží pěkně pohromadě, namočte si ruce a začněte hníst. Buďte opatrní, může být ještě dost horká. Hmotu v rukách natahujte a překládejte, mačkejte a převracejte, dokud nezesvětlá a nezačne mít perleťový nádech. V průběhu zpracovávání si neustále namáčejte ruce, aby se vám na ně hmota nelepila. Jakmile je hmota světlá, máte výrobu za sebou. Teď můžete hmotu uskladnit v sáčku nebo uzavíratelné sklenici v lednici, případně ji rovnou použít.

Jak ji používat

Hmotu z lednice musíme zahřát, aby byla vláčná. Můžeme ji zahřát v rukách nebo ji na chvilku i se sklenicí ponořit do vodní lázně. Poté z hmoty odebereme potřebné množství, ručně zpracujeme, aby byla směs vláčná, a vytvoříme kuličku. Tu přitiskneme na kůži, rozhladíme do stran a proti směru růstu chloupků odtrhneme. Postup opakujeme, dokud nejsme s výsledkem spokojené.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat