Prostreno.cz

Domácí džus z okurky a ananasu účinně pročistí tělo

Odmítáte popíjet kupované limonády a čistá voda vám prostě nechutná? Svlažte své hrdlo nápojem, který si doma připravíte za pár minut. Podpoříte tak své trávení, nervový systém i mladistvý vzhled!

Bez ohledu na počasí i roční dobu by měl každý člověk dbát o dostatečný příjem tekutin, praví lékaři. Ale jak vlastně poznáte, že jste dehydrovaní a vaše tělo ztrácí víc vody, než přijímá?

Varovné příznaky, které není radno podceňovat

Mezi takřka učebnicové signály, samozřejmě kromě neuhasitelné žízně, patří nízký krevní tlak, suchost v ústech, únava, bolesti hlavy, závratě či svalové křeče. Na to, že vaše útroby tak trochu připomínají Saharu, vás upozorní také tmavé zbarvení moči, „vpadlé“ oči, ospalost, zácpa, pocit slabosti, výkyvy nálad či zvýšená chuť na sladké. Poznáváte se v těchto bodech? Pak byste svůj organismus měli co nejdříve zavlažit. A proč ne třeba domácím džusem, který nejenže přispěje k plnění pitného režimu, ale navíc vylepší vaše zdraví a pleť! Z čeho se skládá a jak si ho připravíte?

Elixír, který prospěje 

Jako první si nachystejte dva šálky zralého ananasu. Enzymy v něm obsažené podporují produkci kolagenu, čímž zachovávají pružnost pleti, zatímco zmírňují záněty a zarudnutí. Taktéž zpomalují biologický proces stárnutí. Další potřebnou surovinou je okurka. Kromě toho, že se chlubí vysokým podílem vody, nabízí i širokou škálu antioxidantů, jež přispívají k léčbě akné. Bez čeho dalšího se neobejdete?

Chce to něco ostřejšího. Třeba celer

Výroba tohoto nápoje se odvíjí i od třech stonků řapíkatého celeru. Pokud se ptáte, k čemu je dobrý, jeho složky dokážou obnovit rovnováhu dehydrovaných buněk, které chabý pitný režim připravil o nepostradatelné minerály. Tato bylina také příznivě ovlivňuje nervový systém, napomáhá detoxikačním procesům, zvyšuje kvalitu trávicích šťáv a zmenšuje pravděpodobnost výskytu migrén. Poslední ingrediencí je máta, které bohatí stačí zhruba čtvrt šálku. Ta zase urychluje metabolismus a tlumí napětí svalstva, přičemž působí protizánětlivě a dezinfekčně. Všechny uvedené potraviny zpracujte v mixéru a poté si vychutnejte každou kapku získaného osvěžujícího nápoje!

Zdroj: www.howtodoit.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat