Prostreno.cz

Rychlá úleva od laryngitidy

Štěkot psa. Tak přesně tohle připomíná kašel pacienta postiženého laryngitidou. Jak mu ulevit? Sáhněte do spíže!

Laryngitida není nic jiného než zánět hrtanu, který může postihnout děti i dospělé. Má akutní i chronickou formu a na vině je obvykle bakteriální infekce (nachlazení a chřipka), nadměrné namáhání a podráždění hlasivek kouřem nebo alergeny. Mezi příznaky a symptomy patří suchý kašel, slabý hlas nebo jeho ztráta, podráždění v krku či problém s polykáním. Ještě než se vydáte k lékaři, můžete si od laryngitidy ulevit s pomocí domácích zásob, které má doma úplně každý.

Zázračný jablečný ocet

Jablečný ocet vykazuje antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti, což znamená je při léčbě laryngitidy způsobené infekcemi užitečný. Navíc snižuje otoky. Budete potřebovat 2 lžíce jablečného octa, 1 čajovou lžičku medu a sklenici vody. Vše smíchejte dohromady a kloktejte, ideálně 2–3krát denně.

Silný zázvor

Zázvor vykazuje antimikrobiální účinky a patří k silným pomocníkům při léčbě infekce v krku. Proto si k ruce připravte kousek zázvorového kořene. Ten nakrájejte na tenké plátky, vložte jej do hrnce, podlijte trochou vody a na mírném plameni povařte 10 minut. Odvar sceďte, nechte ho vychladnout a v průběhu celého dne usrkávejte po lžičkách.

Kouzelný citron s medem

Med působí konejšivě a uklidňuje bolest v krku. Citronová šťáva se zase pere s bakteriemi a kombinace obou tak lze považovat za silné spojence proti infekcím hrdla. Stačí jen 1 lžíce medu a 4–5 kapek citronové šťávy. Dobře promíchejte a vypijte. Aplikujte dvakrát denně.

Protizánětlivá ananasová šťáva

Ananasová šťáva obsahuje aktivní enzym zvaný bromelin. Právě on má protizánětlivé vlastnosti krotící otoky a hleny. Z tohoto důvodu si až třikrát denně dopřejte šálek této dobroty (měl by mít pokojovou teplotu). 

Neuvěřitelná cibule

Ani cibule kašli a hlenům nenechá nic zadarmo. Budete potřebovat 3–4 středně velké cibule, 4 šálky vody, 1 lžíci medu, sklenici teplé vody a popřípadě pár kapek citronové šťávy. A jak postupovat? Cibuli nakrájejte na malé kousky a povařte ji ve vodě, dokud směs nezhoustne na sirupovou konzistenci. Přeceďte a přidejte med a citron. Nápoj pijte dvakrát denně a pro podporu účinku, ostatně, to se týká všech výše uvedených případů, do difuzéru nakapejte esenciální olej z eukalyptu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat