Prostreno.cz

Harmonii ducha i těla zajistí omamné vůně

Kratší dny a delší večery, krásně zbarvené listí a chladnější počasí nám ohlašuje příchod podzimu. Po létě, je to období, kdy máme čas se zastavit a trochu zpomalit, než nastane zima a hektická doba okolo Vánoc. Zpříjemněme si proto čas strávený doma vůní, která zharmonizujme ducha i tělo a navodí dokonalý okamžik nejen pro odpočinek.

Již od pradávna je známo, že vůně mají velký vliv na psychiku člověka. Jsou tady s námi od prvopočátku. Ve starověké Číně, Egyptě, Mezopotámii či Římě se používaly nejen pro osvěžení kůže, ale i domova, a hlavně i při veřejných slavnostech. Dnes vůně tvoří součást každého dne. Většina kosmetických produktů je parfemovaná, oblečení voní po aviváži, ale i třeba v autě máme oblíbenou vůni. Člověk dokáže rozeznat až 40 000 druhů vůní a pachů. Každou vůni máme často spojenou s nějakým okamžikem či člověkem. Jen málokdo, ale ví, jak moc může ovlivnit naši mysl, náladu, soustředěnost. Právě proto je velmi důležité zvolit tu správnou vůni, kterou chcete provonět váš domov.

Odstraňte stres a napětí

Měli jste dlouhý den a cítíte se vyčerpaní a pod tlakem? Vyzkoušejte vůni peruánské skořice ve spojení s posvátným dřevem Palo Santo v podobě vonných tyčinek. Tato kombinace vůní reguluje stres a podrážděnost, odstraňuje špatnou náladu, navozuje pocit pohody a harmonizuje ducha i tělo. Skořice dále pomáhá k uzemnění, stimuluje rozpoznávací a pracovní paměť a aktivuje kořenovou čakru. Tuto kombinaci vůní můžete použít nejen po těžkém dni doma, ale i třeba při práci z domova. Skořice má totiž povzbuzující účinky, zatočí s únavou a ospalostí.

Zklidněte se a zhluboka dýchejte

Vůně eukalyptu má pozitivní účinky na psychiku. Pomáhá v boji s nadměrným stresem a přináší okamžité uvolnění. Kromě toho zažene i negativní myšlenky a starosti. Dodá dobrou náladu a pomůže zmírnit trému a nervozitu. To zní jako zázrak viďte? Kromě toho harmonizuje, vyrovnává energie, posiluje intuici a má silně očistné účinky na prostor, ale i bytosti v něm.

Soustřeďte se

Čeká vás náročný den, kdy toho potřebujete stihnout co nejvíce? Provoňte svůj domov či kancelář vůní citronové trávy s posvátným dřevem Palo Santo. Toto spojení má povzbuzující účinky, zároveň pomáhá udržet koncentraci a podporuje paměť. Kladně působí například i při depresích, stresu, psychické únavě a nervových onemocněních. Zapalte si vonnou tyčinku a nechte se tak unášet jemně dřevitou a kořenitou vůní amazonské pralesa. Budete se lépe soustředit a díky tomu podáte i kvalitnější výkon.

Zdroj: www.herbslife.com, www.harmonylife.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat