Prostreno.cz

Kajenského pepře není třeba se bát

Kajenskému pepři se tak trochu bráníte? To je škoda, protože se dá sypat do jídel i na zubní kartáček. Utlumí bolesti, zastavuje krvácení dásní, podporuje srdeční zdraví a ještě parádně detoxikuje.

Kajenský pepř je možná trochu štiplavý, pálivý a nahořklý, přesto patří mezi celosvětově nejvyhledávanější kořenící ingredience. Nebo přírodní léky? Vlastně obojí, jelikož je tato směs sušených chilli papriček různých odrůd vychvalována i mezi příznivci ajurvédské medicíny, což z ní dělá všestranný prostředek na ledacos. A tím se dostáváme k otázce – co s vámi její častější konzumace vlastně provede?

Tlumí tolik obtěžující bolesti

Obsažený alkaloid kapsaicin, který je mimochodem uznáván jako velice prospěšná sloučenina i americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv, vykazuje protizánětlivé účinky, tudíž tlumí bolesti nejrůznějšího původu. Ať už vás tedy potrápí svaly, klouby, zuby nebo hlava, první pomoc naleznete mezi svými kořenkami. Tak ji patřičně využijte…

Bezproblémový krevní oběh 

Složení tohoto ochucovadla poskytuje velkou pomoc i oběhové soustavě, protože pomáhá rozšiřovat krevní cévy, předchází tvorbě sraženin, reguluje škodlivý cholesterol a normalizuje tlak. To se pochopitelně pozitivně promítne i v prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

Užitečný kompletní detox

Kajenský pepř je nejen skvělým urychlovačem hubnutí, ale i spolehlivým detoxikačním činidlem. Zbavuje organismus nahromaděných toxinů, škodlivin a odpadních látek, čímž podporuje celkové zdraví a zvyšuje energetickou hladinu. Uznejte sami – kdo by něčím takovým pohrdnul?

Pomoc pro ústní dutinu

Možná je to k nevíře, ale tahle pálivá ingredience funguje i jako řešení mnoha dentálních potíží, které zahrnují krvácivost dásní a jejich otoky i záněty, špatný dech nebo paradontózu. Podle odborníků tedy vůbec není od věci používat k čistění zubů kromě pasty i tinkturu z kajenského pepře. Ovšem pokud to snesete, klidně si na kartáček přisypte špetku samotného koření a poté ústa důkladně vypláchněte vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat