Prostreno.cz

Potraviny zabraňující pocení

Všichni známe ty nepříjemné skvrny od potu. Trápí nás v létě, ale i v zimě, kdy se kvůli několika vrstvám oblečení a jen několika rychlejším krokům objeví také jako lusknutím prstů. Ale bojovat proti nim nemusíte jenom správným oblečením. Dokážou to i ty správné potraviny na vašem jídelníčku.

Ať už je léto nebo zima, už ráno u skříně přemýšlíme, co si obléci, aby nám nebylo příliš teplo. A zatímco v létě je výběr o trochu snadnější, v zimě je to někdy oříšek. Ale jak navrstvit oblečení, aby vám venku nebyla zima, ale nezpotili jste se ještě před tím, než se vůbec dostanete z domu? Ovšem nejen oblečení je rozhodující. I se správným výběrem jídla a nápojů dokážeme tělo ochladit.

Voda s citronem

Pití vody s citronem má hned několik předností: citrony nám svou kyselou chutí pomáhají s detoxikací organismu, povzbuzují látkovou výměnu a celkově naše tělo a mysl osvěžují.

Jogurt

Ve většině případů si dáváme jogurt přímo z lednice, takže už při jeho konzumaci se cítíme příjemně ochlazení, což vede k nižšímu pocení. Samozřejmě můžete jogurt nahradit i jinými mléčnými produkty – důležité je, aby byly zakysané.

Zázvor

Zázvor je dokonalý všeuměl! Především v zimě je velkou podporou pro náš imunitní systém, ale v podobě čaje nás dokáže ve stresových situacích ochránit i od potu.

Šalvěj

Šalvěj vám pomůže nejen v nápoji, ale i v jídle. Díky svým éterickým olejům působí tahle bylinka na naše tělo jako zázračný prostředek proti pocení, a navíc uklidňuje naši nervovou soustavu. Kromě toho dokáže účinně bojovat s bakteriemi a záněty.

Mátový čaj

Právě v arabských zemích je trik pít horký čaj pro zchlazení velmi starý a vyzkoušený. Proto na něj sázíme i my! S mátovým čajem nemůžete šlápnout vedle, obsahuje totiž éterický olej mentol, který účinkuje na naše receptory na kůži, v ústech a v krku a vyvolává tak pocit chladu. Zkrátka na pot velmi účinná zbraň!

Rýže

Ačkoli při pomyšlení na rýži si představíme spíše sladké, lepivé, a především teplé pokrmy, jsou zrnka rýže díky svému obsahu cenných minerálů a vitaminů také velmi účinné proti pocení. Dokážou totiž vázat vodu v našem těle, takže se zkrátka nepotíme.

Čerstvé fíky

Vysoký obsah hořčíku, který fíky obsahují, snižuje pocení. Zázračný minerál, který najdeme i v semínkách, jádrech, ořeších, a dokonce banánech, reguluje navíc náš krevní tlak, podporuje prokrvení a posiluje imunitní systém. 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat