Prostreno.cz

Indický angrešt je právem andělským ovocem

Hledáte prostředek, který by podpořil zdraví a zároveň i krásu? Indický angrešt tato kritéria do puntíku splňuje. Má velice příznivý vliv na srdce, imunitu, trávení, pokožku, vlasy i nehty.

Indický angrešt, známý také pod názvy amla či amalaki, je subtropická rostlina pocházející z Asie. Jejím plodům, nápadně podobným našemu angreštu, lidé v Indii neřeknou jinak než andělské ovoce. A mají k tomu dobrý důvod – jsou totiž přesvědčení, že pomáhají téměř při každé nemoci a prodlužují život. To velice zaujalo odborníky, kteří se rozhodli zjistit, zda se tak odvážné tvrzení může zakládat na pravdě. A na co přišli?

Posila ostrého zraku

Hojné množství vitaminu C i vysoký podíl antioxidantů v tomto cizokrajném angreštu zachovává správné funkce buněk oční sítnice, což je velice důležité pro ostré vidění. Díky přítomnosti vitaminu A také amla představuje prevenci makulární degenerace, zatímco předchází šerosleposti. A že si pro tuhle „oční medicínu“ musíte dojet do Indie? Ale kdepak. U nás se amalaki prodává třeba ve formě kapslí nebo prášku, což z něj dělá dostupný doplněk stravy. Jak vám ještě může posloužit?

Přírodní léčivo pro srdce

Zmíněné plody, ať už nasušené či v tabletkách, jsou bohaté na pektin – rozpustnou vlákninu, která přispívá ke snížení hladiny škodlivého cholesterolu. Rovněž nabízejí spoustu železa, čímž podporují produkci červených krvinek, oběhovou soustavu i další biologické procesy. Souběžně normalizují tlak a redukují množství triglyceridů. Zkrátka a dobře – pro celý kardiovaskulární systém jsou báječným léčivem.

Bezproblémové trávení

Toto exotické ovoce je také spolehlivým prostředkem na širokou škálu potíží se zažíváním. Pozitivně působí na střeva, přičemž stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv. Proto má příznivý vliv na funkce celé trávicí soustavy, což může být užitečné při zácpě, průjmu, pocitu těžkosti, nadýmání i nevolnosti.

Posílení imunitního systému

Jedinečný nutriční profil tohoto „indického pokladu“ taktéž posiluje obranyschopnost a významně omezuje pravděpodobnost rakoviny. Možná by vás mohlo zajímat i to, že detoxikuje a pročišťuje organismus, stimuluje metabolismus, urychluje růst vlasů a zlepšuje kvalitu pokožky i nehtů.

Zdroj: www.indianfood.com, www.tastyoflowcarb.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat