Prostreno.cz

Domácí pleťové masky připravené rychlostí blesku

Věřili byste tomu, že se dá proti vráskám, rozšířeným pórům, černým tečkám i vyrážkám zabojovat během několika vteřin? A vůbec, vyzkoušejte si to sami! Třeba s jedlou sodou, bramborou nebo medem to půjde jako po másle.

Při všem předvánočním shonu nemáte na zdlouhavé kosmetické procedury ani pomyšlení? A kdo říká, že jsou při omlazování pokožky a zlepšování její kvality bezpodmínečně nutné? Vždyť zkrášlující masku si připravíte dřív, než řeknete švec. Navíc z ingrediencí, které máte v kuchyni. Třeba tyhle se účinkem rozhodně neminou.

Bramborovo-olivová

Nutné přísady na tento snadný recept spadají mezi základní suroviny každé domácnosti. Budete potřebovat jednu lžíci nastrouhané brambory a stejné množství olivového oleje. Obě suroviny promíchejte tak, abyste získali jednolitou hmotu. Poté ji naneste na důkladně očištěný obličej a nechte působit zhruba 15 minut. Po uplynutí stanovené doby smyjte pozůstatky vodou, ovšem můžete je setřít i vlhčeným ubrouskem. Vaše pokožka bude jemná, prozářená, hydratovaná a zdravě vyhlížející.

Jogurt s medem 

Deprimují vás vrásky? Je pravda, že uniknout jim nelze, ale trochu zpomalit jejich tvorbu opravdu možné je. Třeba pomocí jogurtu v kombinaci s medem. Tato směs kůži hloubkově vyživí, zregeneruje, omladí a přispěje k její ochraně před poškozením. Také hodně pomůže při léčbě akné a zklidní podráždění způsobené chladným počasím. Nutno dodat, že po její aplikaci je třeba vyčkat alespoň deset minut, poté je čas na oplach.

Jedlá soda

Že má jedlá soda všestranné využití, to je zřejmě zbytečné připomínat. Ostatně, kdo s ní už někdy něco nevařil, nečistil a neuklízel? Pokud ji spojíte s vodou tak, aby vznikla konzistence pasty, máte k dispozici výbornou masku. Co dokáže? Zmenší rozšířené póry, zlikviduje černé tečky, zreguluje činnost mazových žláz a odstraní odumřelé buňky. Zacházejte s ní jako v předchozím případě a zlepšete si kvalitu pleti takřka na počkání!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat