Prostreno.cz

Bramborová šťáva dělá zázraky s pletí i s vlasy

Efektivní léčba skvrn, popálenin nebo tmavých kruhů pod očima? Jedině s bramborovým džusem, který dokonce zjemňuje i vrásky a působí proti vypadávání vlasů!

Lilek brambor, v běžné řeči jen brambor nebo také brambora, je národní zemědělskou plodinou s neuvěřitelně variabilním použitím. No dobře, v kuchyni se o jejích kvalitách ví, ale co jinde? Konkrétně bramborová šťáva je vynikajícím zdrojem vlákniny a může se pochlubit i vitaminy, draslíkem, mědí a sírou. A pozor, ve spojení s pokožkou zbavuje řady kosmetických problémů.

Vyhlazení jemných rýh

Suchá a vrásčitá pleť jako důsledek stárnutí je noční můrou většiny lidí. I když se čas zastavit nedá, můžete proti němu bojovat. Ve stejném množství smíchejte tvaroh a bramborový džus, přidejte lžíci olivového oleje a směs naneste na pleť. Nechte 20 minut působit a smyjte. Maska pokožku zvlhčí a vyhladí jemné rýhy. Olivový olej spolu s bramborovou šťávou zároveň zesvětlí tmavé kruhy pod očima. Provádějte jednou týdně.

Čisté póry

Různé slupovací masky slibující vyčištění pórů stojí nemalé peníze. Zbytečně za ně neutrácejte, odšťavněte brambory (nejlépe ty v bio kvalitě) a získaný džus seznamte s jedlou sodou. Postačí vám 5 polévkových lžic šťávy a 1 polévková lžíce sody. Promíchejte, aplikujte na potřebná místa a nechte 15 minut působit. Důkladně smyjte vlažnou vodou. Póry takto čistěte jednou až dvakrát týdně.

Prostředek na opuchlé a unavené oči

Zarudlé, bolestivé oči a pálivý pocit se často dostavuje převážně po delší práci na počítači. Smíchejte bramborovou šťávu se šťávou okurkovou (v poměru 1 : 1), naneste na pokožku kolem očí a 15 minut odpočívejte. Je známo, že jak brambory, tak i okurky zklidňují podráždění a ochlazují unavené a oteklé oči. A jak lilek brambor ovlivňuje kvalitu vlasů?

Lesk i objem kštice

Pokud se vaše vlasy krepatí, jsou suché a bez lesku, neváhejte bramborovou šťávu použít. V misce ji promíchejte s gelem aloe vera (opět poměr 1 : 1) a masku aplikujte na vlasy. Proveďte krátkou masáž, hlavu zahalte do igelitového sáčku a nahřátého ručníku a nechte působit aspoň 40 minut, poté smyjte šamponem. Provádějte jednou týdně.

Jsou-li vaše vlasy náchylné k vypadávání, seznamte bramborový džus s medem a vaječným bílkem. Směs naneste na pokožku hlavy a vlasy a dopřejte jí zhruba hodinku času, aby ukázala, co umí. Následně vlasy umyjte jako obvykle. Masku přitom nanášejte jednou až dvakrát týdně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat