Prostreno.cz

Antistresová snídaně v podobě optimistických vajíček

Jak do nového dne vkročit s úsměvem na rtech? To je přece jednoduché! Dejte si vajíčka, avokádo nebo kiwi. Jejich optimistické účinky poznáte bezprostředně po konzumaci!

Už s prvním zazvoněním budíku vás přepadne špatná nálada? Žádný div, když si představíte dlouhou cestu do práce, naštvaného šéfa i hromadu úkolů, kterou musíte do oběda stihnout. A do toho všeho navíc to ošklivé počasí! Co kdybyste proti stresu a splínům zabojovali ještě v pyžamu, a to skvělou a  vyváženou snídaní? Tyto potraviny vám dodají optimismus!

Avokádo jako exotický zprostředkovatel radosti

„Avokádo je lahodné a univerzální, přičemž platí za nutričně komplexní jídlo,“ vychvaluje výhody tohoto plodu americká dietoložka Maya Feller s tím, že jeho obsažený vitamin B podporuje produkci neurotransmiteru serotoninu, který harmonizuje duševní rozpoložení. Pomyslnou ruku k dílu ovšem přidá i přítomný hořčík, jež slouží jako spolehlivý tlumič nervozity. Avokádo si můžete nakrájet na tenké plátky, které naskládáte na krajíc celozrnného chleba. Spolu se solí a pepřem vám tohle občerstvení jistě zachutná!

Vydejte se po zelené s kiwi

Aktinidie lahodná. To je opadavá, bujně rostoucí keřovitá liána pocházející z jižní Číny, na které vyrůstají plody kiwi. Odborníci zastávají názor, že toto ovoce patří k nejvíce podceňovaným léčivým druhům na světě. V čem vězí jeho výhody? Co se týká podílu vitaminu C, jen máloco mu může konkurovat! V tomto cizokrajném pokladu je ho v něm vlastně tolik, že jeden jediný zkonzumovaný kus vám pokryje stoprocentní denní doporučenou dávku. „Céčko“ nebojuje jenom proti nachlazení, hraje klíčovou roli i při výrobě neurotransmiteru norepinefrinu, který povzbuzuje dobrou náladu a zlepšuje funkce mozku.

Dejte si vajíčka

Kde jsou ty doby, kdy nás vědci od vajec odrazovali. Dávno pryč! Dnes se na ně pohlíží ve zcela jiném a hezčím světle. Z bílků načerpáte minerály, zejména pak cholin a zinek, jež jsou spojovány s nižší mírou úzkosti i stresu. Když si dopřejete hned dva kousky, získáte také celých 12 gramů bílkovin, které zase stabilizují hladinu cukru v krvi. Vidíte to na vajíčka míchaná, nebo jste raději pro omeletu?

Zdroj: www.healthyfood.com, www.nutritionfood.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat