Prostreno.cz

Kokosový oleje je voňavou prevencí kazů

Co říkáte na vlastní kokosovou zubní pastu? Pokud si dáte minutovou práci s její výrobou, pomůže vám s prevencí kazů a zabojuje proti plaku, který nebezpečně odvápňuje sklovinu a napadá vazivové tkáně. Potěšíte s ní svou ústní dutinu?

Kokosový olej je všestranným pomocníkem, neboť se dá využít v kuchyni i kosmetice. Podle závěrů mnoha výzkumů se jedná také o prostředek s jistými přednostmi, do nichž spadá pomoc při redukci váhy, regulace škodlivého cholesterolu, posílení imunity nebo zlepšení mozkových funkcí. Co kdybyste si jím ale začali čistit zuby? Pak byste asi udělali dobře…

Péče v rytmu exotiky

Jsou hned dvě možnosti, jak tuto cizokrajnou surovinu zakomponovat do dentální hygieny. Buď ji můžete v ústech jednoduše „převalovat“ a poté vyplivnout. Nebo půl jejího šálku smíchat se dvěma lžičkami jedlé sody, špetkou skořice a několika kapkami mátového esenciálního oleje, čímž získáte domácí pastu. Ať už ale zvolíte jakoukoli variantu, o tyto výhody dle názoru expertů ochuzeni určitě nebudete.

Voňavá prevence kazů

Co kokosovému oleji rozhodně nelze upřít, ani kdyby člověk sebevíce chtěl, je jeho antibakteriální působení. Díky němu eliminuje nežádoucí mikroorganismy, které způsobují vleklé záněty dásní, parodontózu, zubní kazy i nepřitažlivý dech. Své mocné schopnosti ale prokáže i jinak.

Stop ošklivému plaku

Bojujete se zubním plakem? I ten je jasnou vizitkou hromadících se bakterií. Tento lepkavý „film“ nejprve vůbec nevypadá nebezpečně, ovšem postupem času hnědne a tvrdne, výsledem čehož je hůře odstranitelný zubní kámen. Vzhledem k výše zmíněným antibakteriálním vlastnostem obsažených složek, zejména tedy kyseliny laurové, kokosové „mazadlo“ této patálii elegantně předchází.

Zářivý úsměv, na který je radost pohledět

Mnoho lidí používá tento olej k vybělení zubů. I když zázraky nesvede, o odstín či dva zesvětlit skutečně může. Takže se rozhodně vyplatí to alespoň vyzkoušet. Koneckonců, co můžete ztratit? 





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat