Prostreno.cz

S těmito potravinami spálíte přebytečný tuk lusknutím prstu

Zdravá výživa – když chcete zhubnout, je vedle sportu velmi důležitá i zdravá výživa. A mezi tou rozmanitou nabídkou potravin se ukrývají i velmi užiteční pomocníci. Prozradíme vám, které z nich dokážou podpořit spalování tuků

Existují špatné potraviny, dobré potraviny – a pak ty, které můžeme označit jako tajné zbraně. Když chcete zhubnout, pak byste těchto měli mít hodně do zásoby, protože podporují látkovou výměnu, snižují hladinu inzulinu a zasytí vás na dlouho.

Kávu prosím

Řeč je například o kávě. Kofein zvyšuje produkci tepla a podporuje tak spalování tuků. Navíc tento černý nápoj pomáhá při uvolňování mastných kyselin a je – konzumovaný bez cukru a mléka – téměř bez kalorií. Že byste si dali espresso?

Ať to štípe

Podobně funguje capsaicin v chilli. Po jeho konzumaci vám bude teplo a ve snaze dostat tělo zpátky na normální teplotu spálíte celou řadu kalorií. Takže jíst ostré se vyplatí.

Najezte se dosyta

Také jablka vám pomohou při redukci váhy. Vláknina pektin vás zasytí a zamezí příjmu tuků do těla. Luštěniny jako hrášek mají také sytící účinek a obsahují velké množství rostlinné bílkoviny, která podporuje spalování tuků.

Na snídani nezapomínejte

Na snídani si nepotrpíte? To byste měli změnit, protože vyvážená snídaně zabrání nečekaným útokům hladu, udržuje nízkou hladinu inzulinu, a tak pomáhá při hubnutí. Máte rádi sladké? Pak jsou pro vás ovesné vločky nebo müsli bez přídavku cukru ta pravá alternativa ke croissantu. A doplníte-li je nízkotučným mlékem nebo jogurtem a ovocem, dodáte tělu proteiny a složené sacharidy, které vás zasytí na dlouho.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.fitnessmag.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat