Prostreno.cz

Ke štíhlému břichu pomůže vhodný sýr

Chcete se zbavit tuku na břiše? Pak je potřeba vsadit na správné potraviny. A jeden druh sýra je obzvlášť vhodný.

Tukové polštářky na břiše jsou mnoha lidem trnem v oku. A navíc může tuk, který se ukládá v oblasti břicha (zvaný také viscerální tuk), být také velmi nebezpečný. Protože břišní tuk zvyšuje riziko srdečních onemocnění, jako jsou srdeční infarkt, mozková mrtvice nebo i diabetes typu 2. Ale dobrá zpráva je, že kdo dá na správné potraviny, může svůj břišní tuk redukovat a snížit tak riziko pro vážnější onemocnění.

Cottage pomáhá v hubnutí

Výživoví experti doporučují v boji proti břišnímu tuku potraviny bohaté na bílkoviny. A přitom se jeden druh sýra ukazuje jako naprosto ultimátní spalovač tuku. A sice tvarohový sýr cottage. Je bohatý na bílkoviny a zároveň s nízkým obsahem tuku, takže se ideálně hodí pro hubnutí.

Tipy, jak zhubnout

Podle studií podporuje konzumace bílkovin metabolismus a automaticky tak snižuje břišní tuk. Zkuste proto sníst nejlépe 1,5 g bílkovin na každý kilogram tělesné váhy. Při váze například 70 kilo to odpovídá 105 gramům bílkovin denně. Cottage pomáhá pokrýt denní potřebu stejně jako libové maso, vejce nebo luštěniny.

Zdroj: www.fitnessfood.com, www.caloriesandfood.com





Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat