Prostreno.cz

Kombinace olivového oleje a soli tlumí bolesti kloubů

Chcete se nadobro rozloučit s bolestmi kloubů, aniž byste museli polykat jeden prášek za druhým? Vytvořte si slané olejové mazání, které vám uleví už po chvilce masáže!

S bolestí kloubů se čas od času setká každý. V lepším případě ji způsobuje náročnější fyzická aktivita a prosté přetížení pohybového aparátu, v tom horším chronický zánět. Buď, jak buď, řešit takový druh nepohodlí farmaceutickými medikamenty není ten nejlepší nápad.

Ne zcela nevinná spása

Nikdo nepopírá, že léčiva, jejichž funkcí i úkolem je zmírnění bolestivých stavů, v krizové chvíli přinášejíí úlevu. Přesto by se ale podle lékařů měla užívat jen výjimečně a samozřejmě v rozumné míře. Problémem jsou možné vedlejší účinky, které zahrnují zhoršenou činnost jater i ledvin, arteriální hypertenzi, nevolnost, pálení žáhy nebo alergické reakce. V sázce je ovšem i srdeční zdraví!

„Lidé by tyto protizánětlivé léky měli konzumovat pouze v nezbytně nutných případech. Rozhodně bych je nedoporučovala jedincům, které sužují potíže s kardiovaskulárním systémem. Domnívám se totiž, že mohou zapříčinit srdeční záchvat nebo dokonce selhání,“ varuje kardioložka působící v kodaňské univerzitní nemocnici Anne Vinggaard Christensen. Jak si tedy pomoci, aby to bylo bez rizika? Jistá možnost by tu byla.

Domácí mazání pro každého 

Aby se kloubům udělalo dobře, je třeba utlumit zánět, který je hlavním vyvolávačem bolístek. Ovšem pozor, lze toho dosáhnout i lokální aplikací prostředku, na jehož výrobu budete potřebovat pouhé dvě ingredience. První mocnou přísadou je olivový olej. Jeho obsažené antioxidanty s protizánětlivým působením zpomalují stárnutí buněk a podporují regeneraci. S čím tohoto spasitele smíchat?

Mořská sůl má léčebný potenciál

Vnější použití mořské soli se doporučuje třeba na akné, stařecké skvrny nebo některé druhy vyrážek. Odborníci jsou ale také přesvědčení o tom, že toto slané ochucovadlo zastavuje i bolest. Je to prý díky vysokému podílu minerálů, které příznivě ovlivňují stav kloubů a svalů, zatímco povzbuzují imunitu a zlepšují krevní oběh. Nutno ještě zmínit, že před tím, než sůl spojíte s olivovým olejem, byste měli zhruba osm polévkových lžic rozpustit ve vlažné vodě. Pak už vám v realizaci úlevné masáže vůbec nic nebrání!

Zdroj: www.firstaid.com, www.lifewithherbs.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat