Prostreno.cz

K likvidaci tukové bulky lze využít domácí prostředky

Zmenšit tukovou bulku česnekem? Ano, je to možné! Ovšem i jablečný ocet se jeví jako spolehlivý zachránce. Vsadit můžete také na kurkumu s protizánětlivými vlastnostmi.

Tuková bulka neboli lipom je měkký a zpravidla nebolestivý výrůstek. Objevuje se v podkožní tukové tkáni kdekoli na těle, a to klidně i bez zjevné příčiny. Ačkoli není rakovinotvorný a nezpůsobuje žádné velké potíže, řada lidí se této „ozdoby“ touží zbavit, hlavně tedy z estetických důvodů. Bývá ale jedinou možností chirurgický zákrok? Prý ne. Tedy alespoň podle lidových léčitelů, kteří doporučují tyto prostředky.

Účinný jablečný ocet 

Příznivci alternativní medicíny se domnívají, že ocet z jablek představuje jednoduchou, ale hodně spolehlivou léčbu. Jeho složení totiž vyrovnává pH hladinu organismu a přispívá k detoxikaci. Toto kuchyňské ochucovadlo lipomy pomáhá „vyčistit“ a změkčit. Jeho pravidelné a dlouhodobější používání vede k jejich výraznému zmenšení nebo úplné likvidaci. Smíchejte tento ocet s medem a získanou mastí si ošetřujte postižená místa. Pro maximální efekt můžete popíjet i nápoj, který si připravíte tak, že dvě polévkové lžíce jablečné ingredience vmícháte do menší sklenky vlažné vody.

Služebník kurkuma 

Kurkuma, nebo chcete-li indický šafrán, má pověst zázračného koření. Neuplatní se ale jenom při vaření, protože pomáhá na celou řadu neduhů, tukových bulek nevyjímaje. Je to proto, že má protizánětlivé a antioxidační schopnosti. Spojí-li se kurkuma s nějakým libovolným olejem, vzniká mazání, kterým byste si hrudku měli namasírovat každý večer před spaním.

Česnek svede divy

Věřili byste tomu, že na jmenovanou podkožní svízel platí i česnek, což je zásluha sloučenin, které obsahují síru? Právě díky nim tato cibulová zelenina zmenšuje velikost tukových usazenin. Pokud vám to trávení dovolí, pojídat česnek můžete je tak samotný. Nebo rozmělněte dva stroužky a potřete jimi lipom několikrát týdně. Změn k lepšímu se dočkáte co nevidět!

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtdoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat