Prostreno.cz

Potravinová afrodiziaka slibující vášnivý večer

Prostředků, které podpoří chuť na milování i sexuální výkonnost, existuje požehnaně. Už jste slyšeli o tom, že na jejich seznam patří i červená řepa, hovězí játra, losos nebo vaječné žloutky?

Ústřice, hořká čokoláda nebo chilli. Co mají tyto potraviny společného? Na první pohled možná nic. Nicméně jde o známá afrodiziaka, o kterých vědci v souvislosti s čilým libidem mluví asi nejčastěji. Jsou tohle ale jediné elixíry vášně, na které se lze spolehnout? Tak na to zapomeňte. Co dalšího prý zajistí noc plnou bouřlivých orgasmů?

Řepa nebo špenát jako mocný doping

Oxid dusnatý. Když se řekne tohle, člověk si tak nějak automaticky představí nějakou chemikálii, která si se zdravím příliš nerozumí. Celé je to ale kupodivu trochu jinak! Tento typ plynu totiž pomáhá rozšiřovat cévy, přičemž zvyšuje sportovní i sexuální výkonnost. Jeho produkci pak stimulují dusičnany obsažené v určitých potravinách, zejména pak ve špenátu a červené řepě. Mimochodem, některé legendy praví, že právě červenou řepu doporučovala jako afrodiziakum i řecká bohyně lásky Afrodita. To asi nebude náhoda…

Hovězí játra a vaječné žloutky

Hovězí játra možná nevypadají jako kdovíjaká sváteční specialita na oslavu výročí, ale mají zajímavé vedlejší účinky. A vaječné žloutky zrovna tak! Obojí je bohatým zdrojem zinku, což je minerál, který příznivě ovlivňuje činnost nadledvin a umocňuje sexuální apetit. Potvrzují to závěry četných výzkumů, ze kterých rovněž vyplývá, že lidé s dostatkem zinku mívají uspokojivý a pestrý milostný život. Budete další, kdo se pod takové tvrzení podepíše?

Banán s vanilkou

K tomu, abychom se cítili dobře a uvolněně, nutně potřebujeme šťastné hormony neboli endorfiny. I tyto sloučeniny mohou mít podle vědců „v rukou“ vášnivý průběh večera! Mezi potraviny, které jejich přirozenou výrobu nakopnou, patří banán, vanilka, kaviár, kakao nebo losos. Co myslíte, propašujete tohle do kuchyně, úst a hlavně žaludku vašeho partnera? A pořádnou porci si vyšetřete také pro sebe!

Zdroj: www.eatthis.com, www.howtodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat