Prostreno.cz

Se zápachem v lednici si poradí nejen brambora

Asi v každé chladničce se čas od času zabydlí „vůně“, která tam nepatří. Vyženete ji pomocí ovesných vloček, živočišného uhlí nebo hřebíčku?

Otevíráte lednici a zjišťujete, že tak úplně nevoní? Možná jste ji delší dobu nečistili a nedezinfikovali, možná se v ní trochu pokazily některé potraviny. Buď jak buď, nepříjemného zápachu je třeba se zbavit. Slyšeli jste, že zabírá jedlá soda, jenže tu po ruce nemáte? Nevadí, jsou i jiné prostředky, které si s tím poradí. Vsadit totiž můžete i na tyhle!

Brambora se hlásí do služby 

Ze statistik vyplývá, že hned po rýži, pšenici a kukuřici jsou brambory čtvrtou nejkonzumovanější plodinou na světě. Ovšem nejen na talíři je rádi přivítáme! Kromě toho, že čistí stříbro a odstraňují rez z kovových předmětů, se s nimi dají naleštit i kožené boty a kabelky. Zachrání také přesolené jídlo, pomohou při zakořenění růží a zlepší kvalitu vlasů. Když je oloupete a nakrájíte na plátky, dokážou poměrně rychle vyřešit i váš problém se zápachem, neboť fungují jako účinný absorbent.

Ovesné vločky jako nečekaný pohlcovač

Málokdo tuší, že podobné schopnosti jako výše zmíněné brambory mají i „obyčejné“ ovesné vločky, které má doma asi každý vyznavač zdravější stravy. Nasypejte je do hliněné nebo keramické misky, klidně využijte i šálek na čaj. Ponechte je v chladničce několik hodin a v případě potřeby opakujte. Výsledek vás mile překvapí!

Hřebíček v citronu

Mezi další spolehlivé prostředky neutralizující obtěžující pach patří i rozkrojený citron. Tak jistě, že je spolehlivý sám o sobě, ovšem pro maximální efekt do něj můžete „zapíchnout“ pár hřebíčků. Mimochodem, stejná „ozdoba“ ovoní i celou domácnost a navíc zapůsobí jako odpuzovač otravného hmyzu, což je pozitivum navíc.

Živočišné uhlí nejen na trávení

Živočišné uhlí je spásným léčivem, když člověka potrápí průjem, nadýmání i bolesti žaludku. Díky jeho zásaditým vlastnostem je ale i skvělým deodorantem, a to pro lednici i odpadkový koš. Stačí jen rozdrtit pár tablet a prášek umístit tam, kam je třeba.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat