Prostreno.cz

Zhubněte rychlostí blesku s vysokosacharidovou dietou

Konec s počítáním kalorií – teď je na řadě jídlo! High carb neboli vysokosacharidová dieta znamená, že během diety je největší důraz kladený právě na sacharidy. Konzumují se z rostlinných zdrojů, a pokud možno bez tuku.

To nejlepší na high-carb-dietě je to, že po ní zhubnete rychle, protože jídla bohatá na sacharidy vás zasytí nadlouho a předcházejí návalům hladu. Ale navíc ještě dodá dostatek energie na celý den! Komplexní sacharidy, které se nacházejí například v těstovinách, se v těle mění na glukózu. Ta podporuje produkci serotoninu v mozku, tedy hormonu dobré nálady. A pokud byste tento efekt chtěli znásobit, sáhněte po celozrnné variantě.

Ovoce na snídani

Začněte den čerstvým ovocem – například jablky, hruškami, kiwi nebo borůvkami, ovesnými vločkami, müsli nebo palačinkami. Když nahradíte polovinu mléka sycenou vodou, ušetříte kalorie a těsto bude mnohem nadýchanější.

K obědu těstoviny

K obědu si dejte jakékoli těstoviny v jakémkoli množství! Povolené jsou také rýžové pokrmy, zeleninové polévky, hrachová kaše nebo jídla z brambor.

K večeři další sacharidy

K večeři se rozmazlete chutnými saláty nebo zeleninovou pizzou. A z chleba také strach mít nemusíte! Ale místo uzeniny a sýra, si ho obložte raději paprikou nebo rajčetem.

Jezte pomalu

Všechna jídla během dne jezte co možná nejpomaleji, protože pocit sytosti v těle se ohlásí nejdříve za 15 minut po prvním kousnutí. A pokud jíte příliš rychle, jíte více, než jaký máte hlad.

Jaké jsou nejlepší sacharidy na hubnutí?

Ovesné vločky

Ideální jako start každého dne. Dodají vlákninu a bílkoviny.

Brambory

Zasytí nadlouho. A zastudena je tento efekt ještě větší!

Luštěniny

Hrášek a čočka podporují spalování tuků v těle, fazole zase dodají tělu vlákninu a velké množství bílkovin.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6082982/





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat