Prostreno.cz

Domácí cukrový peeling připraví vaši pokožku na léto

Nechcete mít po opalování pigmentové skvrny, které bronzový nádech úplně zkazí? Dopřejte své pleti cukrový peeling. Umícháte si ho za pár minut!

V letošním a celkově bláznivém roce nastává léto 21. června, a to tři minuty po půl šesté ráno. Už jste se nemohli dočkat? Možná už máte nakoupené nové kousky do botníku a šatníku. Třeba jste si při této příležitosti pořídili i lehčí a vzdušnější účes. Jistě máte v práci nahlášenou také dovolenou, protože co si budeme namlouvat – odpočinek je zkrátka potřeba. Ale co vaše pokožka? I ona teď potřebuje péči, aby mohla čelit ostrému slunci a horku!

Tajemství správného načasování

Peeling, a to vůbec ten celotělový, nepatří mezi pravidelně prováděné kosmetické procedury. Právě před příchodem prázdnin se na něj ale klade velký důraz, protože kůži připraví na opalování. Zbaví ji totiž odumřelých buněk, díky čemuž bude „chytání bronzu“ snadnější. Získaný odstín navíc vydrží delší dobu, přičemž se podstatně sníží také riziko tvorby pigmentových skvrn. Jsou tu však i jiné důvody, proč si na něj ve svém harmonogramu udělat čas.

Peeling sám o sobě pleť nejen „uklidí“, ale i prokrví, čímž se vylepší dodávky kyslíku a potřebných živin. Zároveň se nakope produkce kolagenu. To vede k pomalejšímu stárnutí i rozvoji vrásek a jemných prohlubní. Díky této kúře se rovněž zmenší rozšířené póry a lépe se vstřebají pečující složky obsažené v používaných kosmetických produktech, které mohou účinkovat až s dvojnásobnou silou. Pokožka bývá po peelingu sametově hebká, prozářená a vláčná, rovněž netrpí akné ani vyrážkami. Zní to jako něco, co byste si nechali líbit? Tak hurá do toho!

Pár ingrediencí, trocha času, vítané výsledky

K výrobě vlastního přípravku budete potřebovat šálek třtinového, popřípadě obyčejného krystalového cukru. K němu přidejte 1/3 šálku olivového oleje a deset kapek nějakého esenciálního. Skvěle se hodí například mátový, skořicový, pomerančový, heřmánkový nebo rozmarýnový. Pro promíchání jmenovaných ingrediencí výtvor přemístěte do dobře uzavíratelné skleněné nádoby a uchovávejte ho v lednici. Hodí se na celé tělo a můžete ho použít i dvakrát týdně. Krouživými pohyby si s ním masírujte pokožku a následně ji opláchněte.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat