Prostreno.cz

Zelený čaj stimuluje růst řas

Zelený čaj zkrášluje siluetu a přispívá k líbivějším křivkám. Ale taky je cestou k získání dlouhých a hustých řas, za které by se nemusela stydět kdejaká mrkací panenka! Jak ho aplikovat?

Zelený čaj pocházející z Číny miluje snad každý. Obsahuje důležité antioxidanty, má pozitivní vliv na kognitivní funkce, podporuje spalování tuků a zažívání, podle některých vědců bojuje proti některým druhům rakoviny, mimo jiné včetně úst, ledvin, slinivky břišní, žaludku a mléčných žláz, dál je jako pes na kardiovaskulární nemoci, krotí hladinu špatného cholesterolu a vůbec je studnicí zdraví. Věděli jste ale, že vám může pomoci k vysněným „kartáčům“?

Účinná látka

Zelený čaj obsahuje významný polyfenol s názvem epigallokatechin-3-gallát (nebo také jen epigallokatechin gallát, zkratka EGCG), který stimuluje růst vlasů a řas. Vyzdvihnout se musí i přítomnost vitaminů řady B, jež posilují folikuly řas. Pravidelná konzumace zeleného čaje tak přispívá ke kvalitnější kštici i plnějším brvám. Tento blahodárný nápoj lze ale aplikovat i zevně.

Jak často a jak dlouho?

K ruce si připravte jeden šálek vařeného čaje a dva vatové tampony. Toť vše. Zavřete oči, tamponky namočte do nápoje a přiložte na řasy. Pro jistotu zelenou zkrášlující kúru ještě zatižte malým ručníkem nebo gelovými polštářky. Nechte 8–10 minut působit, poté obličej opláchněte velkým množstvím vody. Tuto metodu opakujte jednou denně, a to po dobu 2–3 týdnů. Pokud se vám čaj dostane do očí, vypláchněte je čistou vodou. Kromě posílení růstu řas můžete počítat i s dalšími výhodami.

Pleť jako v bavlnce

Zelený čaj se totiž nezdá, kromě výše uvedených účinků odstraňuje nečistoty a zmatňuje pleť, pokožku chrání před tvorbou vrásek a zmírňuje projevy stárnutí, redukuje negativní účinky slunečního záření a v neposlední řadě zabraňuje vzniku pigmentových skvrn. Někteří jej používají i místo pleťové vody. Traduje se totiž, že působí proti zánětu a pupínkům nenechává nic zadarmo. Pokud vám tedy s tamponkem „ujede ruka“ a zelené tekuté zlato nanesete i jinam než na oblast očí, pochopitelně na zcela odlíčenou a čistou pleť, chybu rozhodně neuděláte.

Zdroje: Asweetpeachef.com, Wikipedie.cz





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat