Prostreno.cz

Přírodní prostředky k oddálení menstruace

Odjíždíte na dovolenou, čeká vás nějaká důležitá společenská událost, nebo si jen chcete dopřát víkendový pobyt s partnerem. Menstruace ale do vašich plánů nezapadá. Jak ji oddálit bez pilulek od lékaře?

Ne, nechcete řešit výměnu vložek a tamponů, o nepříjemných křečích v břiše ani nemluvě. Červené dny prostě potřebujete odsunout na vhodnější dobu, to se stává. Po čem sáhnout? Tyhle věci zaručeně máte doma!

Jablečný ocet

Někteří odborníci se domnívají, že určité přírodní látky, jako je jablečný ocet, mohou ovlivnit nástup menstruace. Jistá studie z 2013 to dokonce potvrdila. Tři polévkové lžíce dejte do sklenice vlažné vody a třikrát denně vypijte. S kúrou začněte minimálně tři před očekávanou návštěvou „tety z Červeného Kostelce“. (Za ideální se ale považuje 10 dní před termínem.) Mezi výhody se počítá i to, že jablečný ocet kromě jiného detoxikuje tělo a podporuje hubnutí.

Limetková či citronová šťáva

Jak jistě, dá se sáhnout po syntetických hormonálních pilulkách, ale jsou i jiné možnosti, kupříkladu limetková šťáva. Jedni ji milují pro přítomnosti vitaminu C, druzí v ní vidí prostředek pro zbrzdění červeného období. Postupujte jako v případě octa. Dvě až tři polévkové lžíce rozmíchejte ve sklenici vody (150 až 200 mililitrů) a třikrát denně vypijte. Nemáte-li limetku, vezměte na milost citron. Akorát pozor, příliš mnoho citrusových nebo kyselých látek může vést ke zhoršení dásní a zubů či k podráždění žaludku.

Hořčičné semínko

Na hořčičná semínka mnohé ženy nedají dopustit. Jednu lžíci přes noc namočte do vody nebo do mléka a týden před menstruací je užívejte – opět třikrát denně. S jejich konzumací ale nepřestávejte ani potom. Hořčičná semínka jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny, jež mohou pomoci regulovat menstruační tok, obnovit hormonální nerovnováhu a zkrotit bolestivé křeče. Vezměte jednu lžíci semínek, opět rozmíchejte ve vodě a spolkněte (jednou denně).

A když už je pozdě?

Vezměte v potaz, že uvedené metody nemusejí účinkovat na každého. Jelikož se nejedná o chemické léky, očekávejte třeba i nepravidelné krvácení nebo špinění. V případě, že už se menstruace dostavila, urychlete její odchod zázvorem. Zázvor se používá jako domácí lék při silném krvácení a ukázalo se, že 750 až 2 000 mg zázvorového prášku během prvních tří nebo čtyř dnů menstruace ulevuje od bolesti a zároveň zkracuje dobu červeného období.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8854496/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat