Prostreno.cz

S erektilními dysfunkcemi zatočí mandle a česnek

A zase s partnerem není řeč. V poslední době podezřele často. Opět totiž při milování zklamal. Proč ho přirození neposlouchá a jak mu můžete pomoci tak, aby se váš společný sexuální život vzpamatoval?

V České republice trpí více než polovina mužů mezi 35–⁠65 lety nějakou formou erektilní dysfunkce (1). Plná čtvrtina pánů v tomto věkovém rozmezí má středně závažnou až těžkou poruchu erekce, která snižuje sebeúctu jedinců a negativně ovlivňuje sexuální vztah. Mezi běžné příčiny erektilní dysfunkce patří vyšší věk, špatné prokrvení penisu, hormonální změny, stres, alkohol, drogy a nikotin, zúžení krevních cév, únava, obezita, paralýza parasympatických nervů, cukrovka nebo vysoký cholesterol. Platí však, že naděje umírá poslední. Doma změňte jídelníček a mějte trpělivost, tyhle potraviny pomohou!

Česnek

Již více studií na lidech a zvířatech potvrdilo, že některé sloučeniny nalezené v česneku mohou zvýšit průtok krve a zlepšit funkci krevních cév. Svému partnerovi tak doporučte příjem několika stroužků syrového česneku denně (obvykle se hovoří o třech až čtyřech).

Bílá cibule

Afrodiziakální povaha cibule z ní činí jeden z nejlepších léků na erektilní dysfunkci. Vezměte 1–⁠2 velké bílé cibule, nakrájejte je na kousky a mírně osmahněte na másle. Před večeří podávejte společně s jednou lžící medu – opět denně.

Zázvor s vejcem

Šťáva extrahovaná ze zázvoru je cenným afrodiziakem i prospěšným pomocníkem při léčbě sexuálních slabostí. Kapku zázvorové šťávy naneste na jedno vařené vejce, zakápněte medem a to celé nechte partnera konzumovat před spaním (po dobu jednoho měsíce). Tento recept má zmírnit impotenci i předčasnou ejakulaci. Zázvor ovšem lze konzumovat i jako čaj. Chce to ale 2 až 3 šálky denně.

Mandle

Mandle se pro léčbu erektilních dysfunkcí používají tisíce let. Vezměte sklenici teplého mléka a rozmíchejte v ní polévkovou lžíci drcených mandlí. Protějšek by tento nápoj měl pít před ulehnutím do postele. Nebo namočte hrst mandlí na několik hodin do vody, druhý den je slijte a nechte v misce na stole.

Šťáva z granátového jablka

Erekce je způsobena kombinací práce svalů a toku krve uvnitř houbovité tkáně genitálií. Pokud tělo neprodukuje dostatek oxidu dusnatého, může se partner stavět třeba na hlavu, ale stejně jsou jeho pohlavní orgány paralyzované ztuhlé. Šťáva z granátového jablka však množství oxidu dusnatého v krvi zvyšuje, takže posiluje erekci. Jednoduše milence zásobujte sklenicí denně.

Pokud mu granátová šťáva nezachutná, vyměňte ji za tmavou čokoládu. I ona totiž zvyšuje průtok krve do penisu a tím pádem zlepšuje sexuální život. Vhodné jsou také potraviny obsahující zinek. Tenhle minerál totiž stimuluje pohyblivost spermií, podporuje produkci testosteronu a obecně má na erekci dobrý vliv. Proto vařte z hovězího a jehněcího masa a proložte to ořechy, semínky, luštěninami (fazole, cizrna, čočka) nebo celozrnnými obilovinami.

Zdroje: (1) www.andromeda.cz/vyskyt-erektilni-dysfunkce/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7666422/ - zbytek článku                                                                          





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat